Torsk til jul





Torsk til jul oppskrift.
Fotograf: Bent Raanes & Sara C. Sørensen
Torsk hører julen til, og med julekrydder i rødvinssausen kommer man virkelig i julestemning. Servert med rotfruktpuré, hasselbackpoteter og bacon får du et herlig måltid.

Oppskriften inneholder 158 Kalorier, 6 g Karbo, 5 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Torsk til jul er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
1,6kgtorskefilet, uten skinn og bein
3dlolivenolje
0,5stkappelsin
4stknellikspiker
6skive(r)ingefær, frisk
10stkpepper, hel sort
6stkstjerneanis
3stklaurbærblad
300grbacon
50grsmør

Hasselbackpoteter

16stkpotet
100grsmør
salt og pepper

Rotfruktpurè

1,2kgkålrot
600grgulrot
rosmarin, frisk
200grsmør
2dlmatfløte
0,5stksitron

Rødvinssaus

1feddhvitløk
2stksjalottløk
2tssukker
1ssolje
5dlrødvin
150grsmør
salt og pepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Torsk til jul!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier157.941 438.16Kcal
Protein5.3448.62gram
Karbohydrat6.3157.46gram
Kostfiber1.1110.11gram
Fett11.58105.44gram
Mettet fett4.9845.35gram
Alkohol0.70 %
Salt0.252.23gram
Pris på oppskriftenKr 5.60Kr 50.99Kroner
Hele oppskriften veier7 285 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dryss salt på fisken og la den ligge i 10 minutter.
Skyll den godt i kaldt vann og tørk den.
Sett stekeovnen på 150 grader. Hell olivenolje og krydder i en ildfast form. Legg fisken i formen og bak den i ovnen på 150 grader i 15-20 minutter. Nå vil torsken ha en fin konsistens og milde kryddertoner som det smaker jul av.

Hasselback poteter:
Sett stekeovnen på 180 grader. Skrell potetene og skjær i 2 - 3 mm tykke skiver nesten igjennom.
Legg disse ved siden av hverandre i en form og hell over smeltet smør. Dekk til med folie og bak potetene ca. 30 minutter.
Ta av folien og bak videre i 15 -20 minutter. Da får de en fin farge. Størrelsen på potetene avgjør tiden det tar å bake dem. Ønsker du mer smak kan du tilsette noen hele hvitløkbåter i formen, de gir en fin aroma.

Rotfruktpurè:
Skrell rotgrønnsakene og legg dem i kaldt vann med et par sitronskiver over natten. Bytt ut vannet og tilsett nye sitronskiver og et par kvister rosmarin. Kok dette til grønnsakene er helt møre. Hell av vannet, kast ut sitronen og rosmarinen og ha i smøret. Mos dette for hånd til en grov stappe. Smak til med salt, og grovmalt sort pepper.

Baconterninger:
Kok dette sammen på moderat varme til baconet blir sprøtt og gyllent. Dette brukes til å toppe fisken.

Rødvinsaus:
Stek løk og hvitløk gyllent i en kjele med litt olje.
Tilsett sukker og la det smelte sammen. Hell på rødvinen og kok dette ned til det er i underkant av 1 dl igjen.
ør inn smøret litt om gangen med en visp og smak til med salt og grovkvernet pepper.
Sil sausen før servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28822)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2015-12-18
Oppdatert dato:2015-12-18
Lesere: 3801 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tradisjonell boknafisk.Tradisjonell boknafisk.
Denne retten har 141,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell prinsefisk.Tradisjonell prinsefisk.
Denne retten har 106,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Boknafisk 1.Boknafisk 1.
Denne retten har 82,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt torsk, lever og rogn.Kokt torsk, lever og rogn.
Denne retten har 159,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt torsk med karrisaus.Kokt torsk med karrisaus.
Denne retten har 35,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettsaltet torsk med varm gulrotsalat.Lettsaltet torsk med varm gulrotsalat.
Denne retten har 86,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Avkokt torsk med lever, rogn og Sandefjordsmør.Avkokt torsk med lever, rogn og Sandefjordsmø.
Denne retten har 134,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvitvinsdampet torskefilet med sennepssaus.Hvitvinsdampet torskefilet med sennepssaus.
Denne retten har 84,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Avkokt torsk.Avkokt torsk.
Denne retten har 44,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Torskepanne.Torskepanne.
Denne retten har 129,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Avkokt nytorsk.Avkokt nytorsk.
Denne retten har 81,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt torsk.Kokt torsk.
Denne retten har 81,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt torsk med gulrotstuing og bacon.Kokt torsk med gulrotstuing og bacon.
Denne retten har 35,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt torsk med poteter og grønnsaker.Kokt torsk med poteter og grønnsaker.
Denne retten har 57,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Boknafisk.Boknafisk.
Denne retten har 75,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.