Fotograf:Studio Dreyer-Hensley Denne oppskriften med torsk er en klassiker som aldri går av mote. Med gulrotstuing på siden og knasende bacon på toppen er dette en tradisjonsrik rett for hele familien.
Skjær torsken i serveringsstykker. Rør salt ut i kaldt vann, og la fiskestykkene ligge i saltlaken i ca. 10 minutter.
Kok potet og stek bacon.
Koking
Kok opp vann, og tilsett salt, sitron og laurbærblad.
Rett før servering legger du torskestykkene forsiktig i kjelen, la trekke i ca. 5-8 minutter, til den flaker seg.
Løft opp med en hullsleiv, legg på et rent klede så den får rent av seg.
Gulrotstuing
Skrell og skjær gulrot i terninger. Kok møre i melk og vann.
Skrell og skjær løk i strimler. Surr lett i smør, og rør inn mel. Spe med kokekraft fra gulrøttene til du får en jevn og fin stuing.
La den trekke i 10 minutter for å fjerne melsmaken. Smak til med salt og pepper.
Ha i gulrot og varm forsiktig opp til de er varme.
Server torsken med kokte poteter, sprøstekt bacon og gulrotstuing.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 29445)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-04-16
Oppdatert dato:2021-07-09