Fotograf:
Alf Børjesson
Tradisjonell prinsefisk inneholder
104 Kalorier,
1 g Karbo,
9 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Tradisjonell prinsefisk har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tradisjonell prinsefisk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 4 lesere
Lesere:
28263 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Tradisjonell prinsefisk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 104.10 | 601.18 | Kcal |
Protein | 9.17 | 52.96 | gram |
Karbohydrat | 1.20 | 6.93 | gram |
Kostfiber | 0.21 | 1.21 | gram |
Fett | 6.81 | 39.33 | gram |
Mettet fett | 3.90 | 22.52 | gram |
Alkohol | 0.13 % | | | |
Salt | 0.58 | 3.35 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.55 | Kr 37.83 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 310 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,61 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær fiskefileten i porsjonsstykker. Kok opp vann med salt og eddik og la fiskestykkene trekke til de er gjennomkokte, ca. 7 minutter.
Ta dem opp og hold dem varme godt tildekket i ovn på 75-100 grader C.
Kok aspargesstilkene i lettsaltet vann mens fisken trekker.
Sil kokevannet fra fisken, kok det gjerne litt inn og mål opp 2 dl.
Lag lys saus:
Smelt smøret, rør inn melet og spe med fiskekraft og fløte. La sausen koke under omrøring i minst 5 minutter.
Rør eggeplommer og sherry sammen og visp det i sausen. Pass på at den ikke koker etter at eggene er hatt i. Smak sausen til med salt og hvit pepper.
Anrett fiskestykkene på fat, hell sausen over og garner med skalldyr og aspargesstilkene. Server med små kokte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23475)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2007-03-15
Oppdatert dato:2007-03-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift