Fotograf:
Alf Börjesson
Torsk med gulrotstuing er kjempegodt servert med kokte poteter og stekt bacon til. Dette er en rett som skaper tradisjon rundt middagsbordet. Oppskriften inneholder
52 Kalorier,
4 g Karbo,
4 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Torsk med gulrotstuing er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5078 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Torsk med gulrotstuing!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 51.54 | 610.88 | Kcal |
Protein | 4.09 | 48.48 | gram |
Karbohydrat | 3.84 | 45.51 | gram |
Kostfiber | 0.64 | 7.59 | gram |
Fett | 2.06 | 24.42 | gram |
Mettet fett | 0.91 | 10.79 | gram |
Salt | 2.84 | 33.67 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.92 | Kr 34.61 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 741 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 29,8 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Gulrotstuing
Skrell gulrøttene og kok i vann til de såvidt er møre.
Smelt smøret og rør inn hvetemelet. Spe med melken litt om gangen. Rør godt mellom hver speing så det ikke blir klumper i sausen.
Tilsett de kokte gulrøttene, kok opp og smak til med salt og evt. krydder.
Torsk
Skjær bacon i terninger og stek i stekepanne.
Kok opp rikelig med vann som skal være usaltet dersom fisken på forhånd har ligget i saltlake.
Legg i torskeskivene, ikke flere enn det som går med til førstegangs servering.
Gi vannet er raskt oppkok, trekk kjelen fra varmen og la stå under lokk til torsken såvidt er gjennomkokt og begynner å løsne fra beinet, 5 – 8 minutter avhengig av tykkelsen på fiskeskivene.
Ha torskeskivene på varme tallerkener sammen med kokte poteter, stekt bacon og gulrotstuing.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29058)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-17
Oppdatert dato:2013-04-17
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift