Avkokt torsk med lever. rogn og Sandefjordsmør



Avkokt torsk med lever, rogn og Sandefjordsmør oppskrift.
Fotograf: Melk.no
For mange nordmenn er det torsk som er den typiske julemiddagen. Det er et noe lettere alternativ enn ribbe og pinnekjøtt, og sammen med lever og rogn utgjør det et virkelig herremåltid.

Oppskriften inneholder 132 Kalorier, 0 g Karbo, 16 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Avkokt torsk med lever, rogn og Sandefjordsmør er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 16136 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
Ca 2,25kghel fisk med hode og innmat
til 1 liter vann regnes 3/4 dl salt og 1 ts eddik

Sandefjordsmør:

2sskremfløte
2ssfinhakket persille
200grmeierismør
1stksitron, saften




Næringsdeklarasjon for Avkokt torsk med lever. rogn og Sandefjordsmør!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier131.63835.65Kcal
Protein15.5398.59gram
Karbohydrat0.110.70gram
Kostfiber0.020.13gram
Fett7.6748.69gram
Mettet fett4.3927.87gram
Salt0.251.58gram
Pris på oppskriftenKr 10.44Kr 66.28Kroner
Hele oppskriften veier2 539 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo0,33 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kokt lever:

Fjern hinnen rundt leveren og del den i små biter. For å hindre at det blir sterk lukt i kokekaret, kan leveren kokes i sylteglass eller krukke med lokk i vannbad. Til 1 dl vann bruker du 1/2 ts salt, 1 ts eddik, 6 pepperkorn og litt løk. Bland vann og krydder i glasset eller krukken, ha i leveren og sett glasset på rist i kokekaret. Sett på lokk og hell rundt glasset til det står kant i kant med innholdet. Kok opp vannet og la det koke ca 10 minutter.

Kokt rogn:

Til 1 liter vann bruker du 1 ts salt. Vask rognen og pakk den i matpapir eller aluminiumsfolie. Legg den i kokende saltet vann og la den trekke 30-40 minutter, avhengig av størrelsen.

Sandefjordsmør lager du ved å gi fløte og persille et oppkok. Ta kjelen av varmen. Rør det kalde smøret inn til alt får en kremaktig konsistens. Det å ikke koke. Bland i sitronsaft og server til torsken.

Rundrens fisken og la de vaskede stykkene ligge minst 2 timer i rennende kaldt vann. Kok opp vannet og legg i fiskestykkene. La fisken trekke ved 90 C i 6-8 minutter.

Torsk med lever og rogn må serveres på rykende varme tallerkner. La annen omgangs fisk trekke mens den første spises, og ha varme tallerkner klar.
Server smeltet meierismør med masse hakket persille i eller Sandefjordsmør og kokte poteter til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14176)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Vest Agder
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2013-12-08
Oppdatert dato:2013-12-08


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hvitvinsdampet torskefilet med sennepssaus.Hvitvinsdampet torskefilet med sennepssaus.
Denne retten har 82,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Boknafisk på toast med gulrotpuré, spekeskinke, vaktelegg og rødbete.Boknafisk på toast med gulrotpuré, spekeskink.
Denne retten har 144,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettsaltet torsk med varm gulrotsalat.Lettsaltet torsk med varm gulrotsalat.
Denne retten har 88,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Avkokt nytorsk.Avkokt nytorsk.
Denne retten har 78,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitrontorsk.Sitrontorsk.
Denne retten har 69,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Torsk med estragon.Torsk med estragon.
Denne retten har 110,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettsaltet torsk med bacon.Lettsaltet torsk med bacon.
Denne retten har 106,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvitvinsdampet torsk med safransaus.Hvitvinsdampet torsk med safransaus.
Denne retten har 112,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Torsk med karrisaus.Torsk med karrisaus.
Denne retten har 36,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt torsk med agurksalat og sandefjordsmør.Kokt torsk med agurksalat og sandefjordsmør.
Denne retten har 124,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt torsk.Kokt torsk.
Denne retten har 78,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Prinsefisk.Prinsefisk.
Denne retten har 130,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt torsk med karrisaus.Kokt torsk med karrisaus.
Denne retten har 36,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juletorsk 1.Juletorsk 1.
Denne retten har 139,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt torsk med poteter og grønnsaker.Kokt torsk med poteter og grønnsaker.
Denne retten har 56,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.