Fotograf:
Melk.no
For mange nordmenn er det torsk som er den typiske julemiddagen. Det er et noe lettere alternativ enn ribbe og pinnekjøtt, og sammen med lever og rogn utgjør det et virkelig herremåltid. Oppskriften inneholder
132 Kalorier,
0 g Karbo,
16 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Avkokt torsk med lever, rogn og Sandefjordsmør er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
16548 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Avkokt torsk med lever. rogn og Sandefjordsmør!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 131.63 | 835.65 | Kcal |
Protein | 15.53 | 98.59 | gram |
Karbohydrat | 0.11 | 0.70 | gram |
Kostfiber | 0.02 | 0.13 | gram |
Fett | 7.67 | 48.69 | gram |
Mettet fett | 4.39 | 27.87 | gram |
Salt | 0.25 | 1.58 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.44 | Kr 66.28 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 539 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,33 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kokt lever:
Fjern hinnen rundt leveren og del den i små biter. For å hindre at det blir sterk lukt i kokekaret, kan leveren kokes i sylteglass eller krukke med lokk i vannbad.
Til 1 dl vann bruker du 1/2 ts salt, 1 ts eddik, 6 pepperkorn og litt løk.
Bland vann og krydder i glasset eller krukken, ha i leveren og sett glasset på rist i kokekaret. Sett på lokk og hell rundt glasset til det står kant i kant med innholdet. Kok opp vannet og la det koke ca 10 minutter.
Kokt rogn:
Til 1 liter vann bruker du 1 ts salt. Vask rognen og pakk den i matpapir eller aluminiumsfolie. Legg den i kokende saltet vann og la den trekke 30-40 minutter, avhengig av størrelsen.
Sandefjordsmør lager du ved å gi fløte og persille et oppkok. Ta kjelen av varmen. Rør det kalde smøret inn til alt får en kremaktig konsistens. Det å ikke koke. Bland i sitronsaft og server til torsken.
Rundrens fisken og la de vaskede stykkene ligge minst 2 timer i rennende kaldt vann. Kok opp vannet og legg i fiskestykkene. La fisken trekke ved 90 C i 6-8 minutter.
Torsk med lever og rogn må serveres på rykende varme tallerkner. La annen omgangs fisk trekke mens den første spises, og ha varme tallerkner klar.
Server smeltet meierismør med masse hakket persille i eller Sandefjordsmør og kokte poteter til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 14176)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Vest Agder
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2013-12-08
Oppdatert dato:2013-12-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift