Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing og kokte poteter





Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing og kokte poteter oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing og kokte poteter inneholder 169 Kalorier, 3 g Karbo, 11 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing og kokte poteter har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing og kokte poteter er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1stkfenalår (ca 1,5 kg)
2stklaurbærblad
2sshel pepper
1stkløk i båter
4stktomater, soltørkede (kan utelates)

Sommerkålstuing

6 porsjoner
1stksommerkål
6stkgrønne asparges
6stk liteneper
2sssmør
1ssolivenolje
1begerseterrømme
1dlkremfløte
1tssalt
Ca 1,5tspepper sort, nykvernet
Ca 3,5sslimesaft


Annonse



Næringsdeklarasjon for Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing og kokte poteter!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier168.91888.82Kcal
Protein11.4260.09gram
Karbohydrat3.2417.05gram
Kostfiber1.367.16gram
Fett11.9562.88gram
Mettet fett5.8930.99gram
Salt3.4218.01gram
Pris på oppskriftenKr 17.12Kr 90.09Kroner
Hele oppskriften veier3 157 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sag av øverste delen av knoken/skanken på fenalåret. Legg låret i vann og la det stå på et kjølig sted 4-5 døgn, avhengig av størrelsen. Skift gjerne vann 2-3 ganger i løpet av utvanningstiden.
Legg fenalåret i kaldt vann, sammen med laurbær, pepper, løk og tomater. Kok opp, skum av og la det hele småkoke i ca 4 timer til kjøttet løsner fra benet.
Ta fenalåret ut av kokevannet, og avkjøl litt. Fjern isbeinet og lårbeinet. Del fenalåret i to på langs i kuttet der lårbeinet var. Sett fenalåret i ovnen, på ca. 225 „C, og la det steke til det får en gyllen og fin stekeskorpe Steketid: 20-25 minutter.

Sommerkålstuing
Rens og snitt kålen. Skrell aspargesen og skjær den i ca 2 cm-store stykker. Rens og del nepene i båter.
Fres kålen i smør og olivenolje. Ha så i asparges og nepe, tilsett rømme og fløte. Kok opp og smak til med salt, pepper og limesaft. La det hele småkoke ca. 2 minutter.

Server med gode kokte nypoteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20865)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-11-12
Oppdatert dato:2005-11-12
Lesere: 3097 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing og kokte poteter.Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing og k.
Denne retten har 168,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.