Salte kveitehoder fra storkveite hugges i stykker. Kjeve og øyne fjernes før de legges i vann i et døgn. Så blir stykkene vasket godt og lagt i et kokekar med vann, hvor de får koke i minst 2-3 timer. Beina skal være myke slik at de kan suges godt ut av.
Med flatbrød og kokte poteter til er dette mat for både samer og nordmenn.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18347)
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-07-28
Oppdatert dato:2004-07-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.