Fotograf:
Norges sjømatråd
Norsk Kveite med asparges og hollandaise inneholder
228 Kalorier,
1 g Karbo,
10 g Protein og
21 g Fett pr 100 gr
Norsk Kveite med asparges og hollandaise har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Norsk Kveite med asparges og hollandaise er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5985 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Norsk Kveite med asparges og hollandaise!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 227.82 | 934.29 | Kcal |
Protein | 9.55 | 39.16 | gram |
Karbohydrat | 0.58 | 2.38 | gram |
Kostfiber | 0.32 | 1.31 | gram |
Fett | 20.74 | 85.05 | gram |
Mettet fett | 11.49 | 47.12 | gram |
Salt | 0.38 | 1.56 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.33 | Kr 54.67 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 640 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,01 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg dem i saltlake i 10 minutter.
Tørk dem på kjøkkenpapir, og ha på nykvernet pepper.
Sausen:
Bland eddik og pepper og kok til nesten alt er fordampet. Tilsett vann og rør blandingen sammen med eggeplommene. Pisk eggblandingen i vannbad til eggeplommene tykner og har fått et volum.
Tilsett smeltet klaret smør litt om gangen. Hvis sausen blir for tykk, kan den skille seg. Tilsett da litt lunket vann. Smak til med sitron, salt og pepper. Tilsett gjerne litt friske urter.
Kok opp vann, legg i fiskestykkene, sett ned varmen og la fisken trekke rett under kokepunktet i 8-12 minutter.
Ha litt vann og smør i bunnen av en kjele og kok opp. Legg i asparges og kok slik at de fortsatt har tyggemotstand. Nykål, spisskål og gulrøtter passer også til denne retten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23347)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-01-27
Oppdatert dato:2007-01-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift