Fotograf:
Bent Raanes og Sarah C. Sørensen
Server dampet kveite med en god rødbetesaus, vaniljeglaserte grønnsaker og hasselbackpoteter. En elegant og velsmakende rett til en spesiell anledning. Oppskriften inneholder
188 Kalorier,
6 g Karbo,
5 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Dampet kveite med hasselbackpoteter er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5026 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Dampet kveite med hasselbackpoteter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 187.70 | 1 339.29 | Kcal |
Protein | 5.20 | 37.10 | gram |
Karbohydrat | 5.80 | 41.38 | gram |
Kostfiber | 0.79 | 5.64 | gram |
Fett | 15.27 | 108.96 | gram |
Mettet fett | 8.90 | 63.50 | gram |
Alkohol | 0.67 % | | | |
Salt | 0.24 | 1.70 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.07 | Kr 57.58 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 854 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 12,36 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Lag saltlake ved å vispe en liter kaldt vann og 80 gram salt godt sammen.
Legg kveitestykkene i laken i ca.10 minutter. Tørk deretter godt av fisken og legg på et brett.
Dersom du har en fiskekjele så bruk denne til å dampe kveitestykkene. Damp dem i ca 10 minutter.
Du kan også koke kveitestykkene i vann. Kok da opp vannet og ha i fisken. Skru ned varmen og la fisken trekke rett under kokepunktet i ca.10 minutter. Pass på at vannet ikke koker, da blir fisken tørr.
Rødbetesaus
Finhakk rødbet og fres kjapt i olje. Tilsett hvitvin og kok ned til det halve, ca. 10-15 minutter.
Tilsett fiskekraft, og kok til rødbetene er møre i ca. 5 minutter.
Jevn sausen med maisennajevner som anvist på pakningen.
Tilsett smør litt etter litt under omrøring. Sausen skal ikke koke etter at smøret er tilsatt.
Smak til med salt, pepper og noen dråper nypresset limesaft.
Grønnsaker
Skjær grønnsaker i staver.
Ta vaniljefrøene ut av vaniljestangen.
Bland smør, sukker, sitronsaft og vaniljefrø i en kjele. Kok opp og tilsett gulrøttene. La det koke litt før nepe tilsettes. Kok inn til grønnsakene er møre og smak til med salt og pepper.
Hasselbackpoteter
Sett stekeovn på 180 grader.
Skjær tynne skiver i potetene, uten å skjære helt gjennom slik at potetene fortsatt henger sammen i bunnen.
Legg potetene i et smurt brett og pensle med smeltet smør.
Stek poteter i ca. 30-40 minutter, husk å pensle med smør hvert tiende minutt.
Når potetene er ferdige kan de saltes og pepres.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29274)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-29
Oppdatert dato:2013-03-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift