Fotograf:
Norges sjømatråd
Dampet Norsk Kveite i klassisk stil inneholder
176 Kalorier,
5 g Karbo,
5 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Dampet Norsk Kveite i klassisk stil har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Dampet Norsk Kveite i klassisk stil er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,6 poeng fra 5 lesere
Lesere:
13151 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Dampet Norsk Kveite i klassisk stil!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 176.07 | 1 271.20 | Kcal |
Protein | 5.11 | 36.89 | gram |
Karbohydrat | 5.17 | 37.33 | gram |
Kostfiber | 1.10 | 7.94 | gram |
Fett | 14.75 | 106.49 | gram |
Mettet fett | 5.34 | 38.55 | gram |
Salt | 0.47 | 3.41 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.01 | Kr 57.83 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 888 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 11,74 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg kveitefiletene i saltlake i 20 minutter og tørk dem på kjøkkenpapir. Dryss over nykvernet pepper. Kveita er klar for damping på 72 grader i kombidamper i 10 til 15 minutter, eller på rist i en kjele med kokende vann under.
Agurksalat:
Skjær agurk i tynne skiver eller lange spaghettistrimler. Bland sukker, salt og eddik og hell dette over agurken. La dette marinere i minimum 1 time. Smak til og ha i frisk mynte.
Ingefærbakte gulrøtter:
Ha olje, gulrøtter, chili, ingefær, hvitløk og anis i en kjele, kok opp og la småkoke til gulrøttene er møre, ca 5-10 minutter avhengig av størrelse. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Sandefjordsmør:
Kok opp fløte og reduser ned til det halve. Pisk inn kaldt smør, litt om gangen til sausen tykner. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha i finhakket persille like før servering.
Dillpoteter:
Rens dillen for stilker. Trekk potetene ferdig i saltet vann med dillstilkene. Finhakk dillen. Smelt smøret. Vend de ferdige potetene i smør og dill.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23353)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-01-27
Oppdatert dato:2007-01-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift