Fotograf:
Norges sjømatråd
Norsk Kveite på tradisjonelt vis inneholder
124 Kalorier,
4 g Karbo,
8 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Norsk Kveite på tradisjonelt vis har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Norsk Kveite på tradisjonelt vis er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 4 lesere
Lesere:
11063 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Norsk Kveite på tradisjonelt vis!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 124.19 | 1 097.21 | Kcal |
Protein | 7.57 | 66.88 | gram |
Karbohydrat | 4.32 | 38.17 | gram |
Kostfiber | 0.92 | 8.13 | gram |
Fett | 8.31 | 73.42 | gram |
Mettet fett | 4.04 | 35.69 | gram |
Salt | 0.21 | 1.87 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.91 | Kr 78.72 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 534 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 13,91 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Til denne retten bruker vi kveite som ikke er for stor. Da får vi koteletter som er enkle å behandle og riktig serveringsstørrelse.
En 3-5 kilos kveite er en ideell størrelse. Kotelettene bør være 2-3 cm tykke for å unngå at de blir tørre.
Legg kveitekotelettene i saltlake i 20 minutter. Tørk dem på kjøkkenpapir og dryss over nykvernet pepper.
Kok opp vann med litt salt, legg i kveita og sett ned varmen etter et par minutter. Det er viktig at vannet ikke koker, fisken skal trekke i 8 til12 minutter alt etter tykkelse.'
Eggesmør:
Smelt smøret og ha i hakkede egg.
Kremede gulrøtter:
Kok gulrotskivene møre i melk og vann med litt salt. Skum melkevannet godt under koking. Surr sjalottløken i smør uten at den får farge, ha i melet. Spe med kokekraften fra gulrøttene. Smak til med salt og pepper. løken er veldig god i stuingen men kan også siles fra. Kok opp sausen og tilsett gulrøttene. Tilsett litt fløte i stuingen om du ønsker.
Persillepoteter:
Rens persillen for stilker. Kok potetene ferdig i saltet vann med persillestilkene. Finhakk persillen. Smelt smøret. Vend de ferdig kokte potetene i smør og persille.
Smørkokt brokkoli:
Kok brokkolien i vann med salt og smør.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23346)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-01-27
Oppdatert dato:2007-01-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift