Fotograf:
Norges sjømatråd
Posjert Norsk Kveite i vårdrakt inneholder
124 Kalorier,
5 g Karbo,
4 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Posjert Norsk Kveite i vårdrakt har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Melk, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Posjert Norsk Kveite i vårdrakt er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5542 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Posjert Norsk Kveite i vårdrakt!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 124.06 | 1 250.96 | Kcal |
Protein | 4.27 | 43.06 | gram |
Karbohydrat | 4.73 | 47.69 | gram |
Kostfiber | 1.73 | 17.44 | gram |
Fett | 9.40 | 94.78 | gram |
Mettet fett | 5.30 | 53.44 | gram |
Salt | 0.21 | 2.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.96 | Kr 60.10 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 033 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,25 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Til denne retten bruker vi tykke fileter som kan skjæres i like biter. Tykkelsen er viktig for å holde på saftigheten når de posjeres. Norsk Kveite på 7-10 kg er en fin størrelse.
Legg kveitestykkene i saltlake i 20 minutter. Tørk dem på kjøkkenpapir, og ha på nykvernet pepper. Kok opp vann og legg i fiskestykkene, sett ned varmen etter noen minutter. Det er veldig viktig at vannet ikke koker, for å unngå at fisken blir tørr.
La fisken trekke i 8-12 minutter avhengig av tykkelse på stykkene.
Asparges, babygulrøtter og nykål:
Ha litt vann og smøret i bunnen av kjelen og kok opp. Det behøver ikke å dekke asparges og gulrøtter. Kok/damp disse litt først. Legg så kålen oppå de andre grønnsakene og sett på lokk. Damp til du synes grønnsakene er ferdig. De bør ha litt spenst igjen, da er de best.
Hollandaise-saus:
Bland eddik og pepper og kok til nesten alt er fordampet. Tilsett 2 ss vann. Bland reduksjonen i eggeplommene. Pisk over varmt dampende vann i ca 4-8 minutter, til eggeplommene tykner og har fått et volum 2-4 ganger sin opprinnelige størrelse. Tilsett smeltet klaret smør litt etter litt. Hvis sausen blir for tykk, skiller den seg. Tilsett da litt lunket vann. Smak til med sitron og salt og pepper.
Nypoteter med persille:
Kok potetene ferdig i saltet vann. Finhakk persillen. Vend de ferdige potetene i smør og persille.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23341)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-01-27
Oppdatert dato:2007-01-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift