Kreps som i Limousin



Kreps som i Limousin inneholder 121 Kalorier, 2 g Karbo, 2 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Kreps som i Limousin har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kreps som i Limousin er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2824 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
24stkkreps
1stklaurbærblad
1kvist(er)timian
6kvist(er)persille
25grsmør
2stksjalottløk, finhakket
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
2sscognac
5dlhvitvin, tørr
3sstomatpuré
6sskremfløte eller crème fraîche
2stkeggeplommer
2krmCayennepepper
2ssestragon, hakket




Næringsdeklarasjon for Kreps som i Limousin!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier120.61265.16Kcal
Protein2.254.95gram
Karbohydrat2.134.68gram
Kostfiber0.731.60gram
Fett6.4714.22gram
Mettet fett3.617.94gram
Alkohol6.20 %
Salt0.350.78gram
Pris på oppskriftenKr 13.78Kr 30.30Kroner
Hele oppskriften veier879 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo7,06 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

(Limousine D´Écrevisses)

Gjør i stand krepsen. Løft opp halefinnen og fjern den lille sorte strengen. Vask og tørk krepsen. Bind sammen urtene til kvasten.

Smelt smøret i en sautépanne og legg i krepsekjøttet. Legg på lokk og la trekke i 5 minutter. Tilsett sjalottløk, krydre med salt og pepper, og la det trekke under omrøring over svak varme i ca. 2 minutter. Slå i cognac og tenn på. Rist på pannen til flammene har slukket. Tilsett vin, tomatpuré, laurbærblad, timian og persillekvaster. La alt koke over sterk varme under omrøring ca. 2 minutter. Ta opp krepsen med en hullsleiv og hold den varm.

La væsken koke inn til den tykner, ca 5 minutter. Tilsett halvparten av fløten og la det koke 2 minutter til. Fjern laurbærblad, timian og persillekvastene.

Pisk sammen eggeplommene med en gaffel og bland inn resten av fløten. Hell det i sautépannen og ta den bort fra varmen. Rør med en teskje til sausen er glatt og tykk. Tilsett krepsen og smak til med kajenne. Varmes opp igjen under omrøring ca. 30 sekunder.

Ha kreps og saus i en serveringsbolle og strø over hakket estragon. Serveres straks.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6247)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-25
Oppdatert dato:2002-11-25


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.