Kreps som i Limousin inneholder
121 Kalorier,
2 g Karbo,
2 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Kreps som i Limousin har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kreps som i Limousin er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2824 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kreps som i Limousin!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 120.61 | 265.16 | Kcal |
Protein | 2.25 | 4.95 | gram |
Karbohydrat | 2.13 | 4.68 | gram |
Kostfiber | 0.73 | 1.60 | gram |
Fett | 6.47 | 14.22 | gram |
Mettet fett | 3.61 | 7.94 | gram |
Alkohol | 6.20 % | | | |
Salt | 0.35 | 0.78 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.78 | Kr 30.30 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 879 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,06 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
(Limousine D´Écrevisses)
Gjør i stand krepsen. Løft opp halefinnen og fjern den lille sorte strengen. Vask og tørk krepsen. Bind sammen urtene til kvasten.
Smelt smøret i en sautépanne og legg i krepsekjøttet. Legg på lokk og la trekke i 5 minutter. Tilsett sjalottløk, krydre med salt og pepper, og la det trekke under omrøring over svak varme i ca. 2 minutter. Slå i cognac og tenn på. Rist på pannen til flammene har slukket. Tilsett vin, tomatpuré, laurbærblad, timian og persillekvaster. La alt koke over sterk varme under omrøring ca. 2 minutter. Ta opp krepsen med en hullsleiv og hold den varm.
La væsken koke inn til den tykner, ca 5 minutter. Tilsett halvparten av fløten og la det koke 2 minutter til. Fjern laurbærblad, timian og persillekvastene.
Pisk sammen eggeplommene med en gaffel og bland inn resten av fløten. Hell det i sautépannen og ta den bort fra varmen. Rør med en teskje til sausen er glatt og tykk. Tilsett krepsen og smak til med kajenne. Varmes opp igjen under omrøring ca. 30 sekunder.
Ha kreps og saus i en serveringsbolle og strø over hakket estragon. Serveres straks.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6247)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-25
Oppdatert dato:2002-11-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.