Kvedesyltetøy





Kvedesyltetøy inneholder 151 Kalorier, 36 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Kvedesyltetøy har ingen allergener
Kvedesyltetøy er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1kgkvede skrelt og renset
kokende vann
500grsukker
Ca 3,5stksyrlige epler


Annonse



Næringsdeklarasjon for Kvedesyltetøy!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier151.082 927.18Kcal
Protein0.275.23gram
Karbohydrat36.10699.44gram
Kostfiber1.4528.09gram
Fett0.305.81gram
Mettet fett0.000.00gram
Salt0.000.01gram
Pris på oppskriftenKr 2.47Kr 47.86Kroner
Hele oppskriften veier1 938 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell kvedene. Del dem i 6-8 båter. Skjær bort kjernehuset og alt som er hardt og steinete. Vei kvedene. Legg dem i en kjele og hell på så mye kokende vann at frukten er dekket. La kvedene småkoke i vannet til de begynner å bli møre. Prøv med en kakenål eller tynn strikkepinne. Ta dem opp i en sikt så de får renne godt av.

Bland sukkeret i kokevannet og rør til det koker opp. La sukkerlaken koke inn uten lokk til den blir tykk som sirup. Skum av eventuelt skum.

Legg kvedene tilbake i kjelen og la dem småkoke til de er helt møre. Fruktene må ikke koke i stykker.

Ta kvedene opp med hullsleiv og legg dem på glass eller i krukker. Hvis sukkersirupen er blitt litt tynn, kan du koke den inn noen minutter. hell den kokende over frukten. Sett på lokk med det samme, eller la syltetøyet bli kaldt og dekk krukkene med sylte- eller plastfolie.

Ønsker du friskere smak på kvedesyltetøyet, kan du blande med epler. Skrell noen faste, syrlige epler og del dem i båter. Fjern kjernehuset. Kok eplebåtene møre i sukkersirupen etter at du har tatt opp de mørkokte kvedene. Legg eplebåter og kveder vekselvis i glass eller krukker.

Kok eventuelt sukkersirupen inn før den helles kokende over.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9384)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-27
Oppdatert dato:2003-04-27
Lesere: 6317 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Persikomarmelade med hvitvin og vanilje.Persikomarmelade med hvitvin og vanilje.
Denne retten har 155,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Physalismarmelade.Physalismarmelade.
Denne retten har 162,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fikenmarmelade av ferske fikener.Fikenmarmelade av ferske fikener.
Denne retten har 115,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ferskenmarmelade med mynte.Ferskenmarmelade med mynte.
Denne retten har 183,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasjonscurd.Pasjonscurd.
Denne retten har 295,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagd fikenmarmelade.Hjemmelagd fikenmarmelade.
Denne retten har 132,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.