Kvedesyltetøy inneholder
151 Kalorier,
36 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Kvedesyltetøy har ingen allergener
Kvedesyltetøy er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7894 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kvedesyltetøy!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 151.04 | 2 926.40 | Kcal |
Protein | 0.27 | 5.23 | gram |
Karbohydrat | 36.10 | 699.44 | gram |
Kostfiber | 1.43 | 27.71 | gram |
Fett | 0.30 | 5.81 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Salt | 0.00 | 0.01 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.47 | Kr 47.86 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 938 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 95,6 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrell kvedene. Del dem i 6-8 båter. Skjær bort kjernehuset og alt som er hardt og steinete. Vei kvedene. Legg dem i en kjele og hell på så mye kokende vann at frukten er dekket. La kvedene småkoke i vannet til de begynner å bli møre. Prøv med en kakenål eller tynn strikkepinne. Ta dem opp i en sikt så de får renne godt av.
Bland sukkeret i kokevannet og rør til det koker opp. La sukkerlaken koke inn uten lokk til den blir tykk som sirup. Skum av eventuelt skum.
Legg kvedene tilbake i kjelen og la dem småkoke til de er helt møre. Fruktene må ikke koke i stykker.
Ta kvedene opp med hullsleiv og legg dem på glass eller i krukker. Hvis sukkersirupen er blitt litt tynn, kan du koke den inn noen minutter. hell den kokende over frukten. Sett på lokk med det samme, eller la syltetøyet bli kaldt og dekk krukkene med sylte- eller plastfolie.
Ønsker du friskere smak på kvedesyltetøyet, kan du blande med epler. Skrell noen faste, syrlige epler og del dem i båter. Fjern kjernehuset. Kok eplebåtene møre i sukkersirupen etter at du har tatt opp de mørkokte kvedene. Legg eplebåter og kveder vekselvis i glass eller krukker.
Kok eventuelt sukkersirupen inn før den helles kokende over.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9384)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-27
Oppdatert dato:2003-04-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift