Laksepate Med Limedressing inneholder
74 Kalorier,
0 g Karbo,
4 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Laksepate Med Limedressing har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Laksepate Med Limedressing er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
17203 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Laksepate Med Limedressing!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 73.57 | 906.04 | Kcal |
Protein | 3.61 | 44.46 | gram |
Karbohydrat | 0.37 | 4.56 | gram |
Kostfiber | 0.25 | 3.08 | gram |
Fett | 6.35 | 78.20 | gram |
Mettet fett | 2.94 | 36.21 | gram |
Salt | 0.62 | 7.60 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.39 | Kr 66.38 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 926 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,01 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Laksepate:
Skjær de groveste ribber av spinatbladene og skyll dem grundig. Ha spinatbladene i 3 liter kokende vann tilsatt 2 ts salt i ca 1min. Hell dem i en dørslag og press dem fri for vann.
Fjern eventuelle ben fra laksefileten. Skjær et stykke av den tykkeste del av fileten (ca 24 cm), så det passer til et ovnfast fat (ca 1.5 l). Skjær resten av fileten i terninger. Ha kremfløte, egg, laksetern, 1.5 ts salt og cayennepepper i en foodprocessor/hurtighakker, og hakk det ved hurtig hastighed i ca 30 sek., farsen skal være sammenhengende. Smør formen. legg lagvis - og i nevnte rekkefølge - Laksefars, Spinatblader, laksestykket, Spinatblade og laksefars, bank formen lett mot bordplaten, dekk formen med et lokk eller alufolie og bak patéen midt i ovnen i ca 1 time og 10 min. ved 150 grader. Patéen settes deretter tildekket i kjøleskapet i 12-24 timer.
Limedressing:
Smak creme fraiche'en til med limesaft, 0.5 ts salt og pepper. Sett dressingen tildekket i kjøleskapet i minst ½ time. Rør den opp før servering.
Pyntes med limebåter & sitronmelisse. Serveres med flutes
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 21809)
Kategori:
Pate
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-04-16
Oppdatert dato:2006-04-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift