Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Lakseterrine med broccoli oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Lakseterrine med broccoli



Lakseterrine med broccoli inneholder 152 Kalorier, 1 g Karbo, 7 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Lakseterrine med broccoli har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lakseterrine med broccoli er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
1kgLaks
1dashsalt
6dlvann
2dlhvitvin, tørr
1stklaurbærblad
1stkpurretopp eller 3 vårløk i skiver
300grfrisk broccoli i skiver
vann
10blad(er)gelatin

Krydret kald saus:

4dlcreme fraiche
1dlmajones
0,5feddhvitløk, knust
1knivsoddsukker
2sssitronsaft
1knivsoddCayennepepper




Næringsdeklarasjon for Lakseterrine med broccoli!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier152.49472.86Kcal
Protein6.8421.21gram
Karbohydrat1.163.60gram
Kostfiber0.581.80gram
Fett12.6639.26gram
Mettet fett4.3413.46gram
Alkohol0.77 %
Salt0.120.36gram
Pris på oppskriftenKr 6.47Kr 20.06Kroner
Hele oppskriften veier2 481 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær skinn og ben av laksen. Krydre den lett med salt. Bring vannet i kok med vin, laurbærblad og purretopp. La urtevannet koke i 10 min. under lokk. Ta urtene opp, legg laksestykket i og bring suppen til kokepunktet. Skru av og la laksen kjøle av i suppen.

Kok broccolistokken i 3 min. i lettsaltet vann, ha resten av broccolien i og la det hele koke ytterligere i 4 min. Hell vannet fra og kjøl broccolien av i en skål med iskaldt vann.

Kle en avlang form med film. Skrell laksekjøttet i mindre stykker og legg skiftevis laks og broccoli i formen.

Sett suppen til koking i en høy, tykkbunnet panne for kraftigt varme i 5-6 min.
Bløt gelatinen i kaldt vann i 4 min. Vrid vannet av og rør gelatinen i den varme suppe. Kjøl suppen litt av, før den helles over fyllet i formen.

La terrinen bli kald og sett den i kjøleskapet natten over.

Kald, krydret saus:
Rør ingrediensene til sausen sammen. Smak til og la sausen stå tildekket på et kaldt sted i 1 time.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 21751)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-04-07
Oppdatert dato:2006-04-07
Lesere: 2290 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.