Fotograf:
Esten Borgos
Inspirert av asiatisk matkultur lager vi soyamarinert ishavsrøye med agurksalat. Soyasausen vil delvis karamellisere fisken og gi en anelse røykt smak. Oppskriften inneholder
97 Kalorier,
2 g Karbo,
9 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Sesam, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Langtidsbakt Ishavsrøye på asiatisk vis er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4163 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Langtidsbakt Ishavsrøye på asiatisk vis!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 96.86 | 199.05 | Kcal |
Protein | 9.28 | 19.07 | gram |
Karbohydrat | 1.91 | 3.93 | gram |
Kostfiber | 0.49 | 1.01 | gram |
Fett | 5.68 | 11.67 | gram |
Mettet fett | 0.91 | 1.87 | gram |
Salt | 0.91 | 1.86 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.79 | Kr 18.06 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 822 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,88 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg filetene i en ildfast form eller på et fat. Dryss revet sitronskall over, og drypp over soyasaus.
Bak ishavsrøya i ovn ved 50 grader i 1 time og 30 minutter. Soyasausen vil delvis karamellisere og gi fisken et fint blankt preg på og en anelse røykt smak.
Varmluftsovn kan bli for kraftige, da de blåser varmluft direkte på fisken og tørker den ut.
Løft av skinnet ved servering. Fisken vil være saftig, og balansere mellom rå og bakt.
Agurksalat:
Bland sammen ingrediensene til marinaden.
Agurken bør være kald, for å få en friskes mulig opplevelse.Skrell den og del den på langs. Skrap ut innmaten med en skje, del den i 5-6 cm lange stykker og videre i små staver.Vend agurken i marinaden rett før servering.
Bland resten av marinaden med soya, koriander og olivenolje og pisk til en lett saus. Drypp sausen rundt fisken på tallerkenen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23287)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-10
Oppdatert dato:2013-03-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift