Den har ikke mål og er ufullstendig, men er historisk riktig og bør bevares. Viser en vanlig lefse av surmelk og mel. Samt bruk av smurning og gomme.
Ingredienser
surmelk rugmel hvetemel smør sirup sukker gomme
Fremgangsmåte:
Lag deig av surmelk, litt rugmel og hvetemel. Kjevle ut til tynne leiver og stek på takke. Stekingen må skje fort, og leiven smøres over med surmelk med en gang den er tatt av takken. Et klede legges raskt over til neste lemse er stekt.
Deretter lages en smurning av smør, sirup og litt sukker. Dette røres til sukkeret er smeltet. Smør på halve leiven, den andre halvdelen brettes over. Klipp opp i 8 spisser. På disse brukes gomme (gubbost) ved servering. Det er mange varianter av "lemse" og dette er en av dem.
Lemse brukes til frokost og kvelds i høgtider, men også til "kaffebrød".
En spesialitet i Engerdal er et bakverk kalt "lemse". Denne oppskriften kommer fra Engerdal Bondelag i Nord-Østerdal.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 13350)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Lefse Land:
Norge Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.