Kok opp vann i stålkjele. Slå av plata. Ha i vaska og hakka rabarbra og sitron i skiver. La det kjøles ned på plata.
Siles neste dag. Rør inn sukker. Ferdig til bruk. Server gjerne med jordbær og isbiter, eller som den er med litt vann i. Må fryses for oppbevaring.
Denne oppskriften er sendt inn av Mette Hovland i Tjølling Bygdekvinnelag. Rabarbra er en lettstelt plante som trives i hele Vestfold, og den "hørte med" i de fleste hager. Rabarbrastilkene er best å høste før St.Hans, da de senere på sommeren blir litt trene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34054)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Saft Land:
Norge Fylke:
Vestfold
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2018-06-18
Oppdatert dato:2018-06-18
Lesere: 943 totalt.