Enkel oppskrift på frisk og god rabarbradrikk. Passende når varmen kommer på forsommeren Oppskriften inneholder
62 Kalorier,
15 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Lettlaget rabarbradrikk er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2310 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Lettlaget rabarbradrikk med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 62.22 | 556.87 | | Kcal |
Protein | 0.28 | 2.51 | | gram |
Karbohydrat | 14.55 | 130.22 | | gram |
Kostfiber | 1.18 | 10.56 | | gram |
Fett | 0.06 | 0.54 | | gram |
Mettet fett | 0.03 | 0.27 | | gram |
Salt | 0.00 | 0.03 | | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.50 | Kr 22.38 | Kr | .- |
Hele oppskriften veier | 7 160 totalt | 895 pr porsj | pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 93,53 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp vann i stålkjele. Slå av plata. Ha i vaska og hakka rabarbra og sitron i skiver. La det kjøles ned på plata.
Siles neste dag. Rør inn sukker. Ferdig til bruk. Server gjerne med jordbær og isbiter, eller som den er med litt vann i. Må fryses for oppbevaring.
Denne oppskriften er sendt inn av Mette Hovland i Tjølling Bygdekvinnelag. Rabarbra er en lettstelt plante som trives i hele Vestfold, og den "hørte med" i de fleste hager. Rabarbrastilkene er best å høste før St.Hans, da de senere på sommeren blir litt trene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34054)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Saft
Land:
Norge
Fylke:
Vestfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2018-06-18
Oppdatert dato:2018-06-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift