Maki av hval



Maki av hval oppskrift.
Fotograf: Norsk Hval
Lyst på en smakfull sushivariant av hval? Prøv Jonathan Romanos maki av hval, da vel!

Oppskriften inneholder 109 Kalorier, 15 g Karbo, 10 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Maki av hval er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 242 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
400grHvalkjøtt
3dlSoyasaus
1ssHvitløk revet
1ssIngefær fersk revet
1stkthaichili (fritt valg)

Sushieddik ca 1 liter

7dlRisvineddikIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4dlSukker vanligIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dlSalt vanligIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stkKombuIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Sushiris

400grferdig kokt ris (rundkornet)
2dlferdig sushieddik (se oppskrift)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!




Kalorier og næringsinnhold i Maki av hval med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier108.68636.02Kcal
Protein10.3860.75gram
Karbohydrat14.9787.61gram
Kostfiber0.040.23gram
Fett0.804.68gram
Mettet fett0.191.11gram
Salt5.0329.44gram
Pris på oppskriftenKr 12.05Kr 70.52Kr .-
Hele oppskriften veier2 341 totalt585 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo55,09 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Tilberedning av hvalkjøtt:
Tørk hvalkjøttet for blod og del opp kjøttstykket i «Kinder egg» pakke størrelse. Legg kjøttet ned i marinaden og la den ligge for marinering i minimum 1 time eller max 6 timer på kjøl. Varm opp stekepannen og ta i litt nøytral olje til steking. Legg hvalen i og stek de fire flatene i ca 20 sekunder på hver side. Ta kjøttet opp fra pannen og legg kjøttet på et fat/tallerken. Nå har du laget Tataki som er «bråstekt» i panne, grill, flamme eller liknende. Dette er utgangspunktet for bruken av hvalkjøttet enten som Sashimi- og sushiretter med hval.

Tilberedning av sushieddik:
Bland sushi eddiken med risen i en bolle. Det er viktig at risen er varm slik at risen absorberer eddiken naturlig. Dekk bollen med plastfilm og sett til side i 5-10 minutter. Rør om litt og sørg for at risen er klebrig før du begynner å jobbe med den. Risen bør være lun når du lager nigiri eller maki for da er den enklere å jobbe med. Pass på at fingrene dine alltid er rene og fuktige sånn at risen ikke kleber seg til fingrene.

Tilberedning av maki:
Maki betyr «rulle/folde» og her kan man bruke hvalkjøttet akkurat som man kreativt ønsker selv. Jonathan bruker hvalkjøttet som et lokk over makirullene da han syns det gir en fin estetikk
Ta frem et Nori blad og dekk hele bladet med et tynt lag med sushi ris. Husk at fingrene/hendene må være fuktige slik at risen ikke kleber. Dryss på sesamfrø som gir en fin nøttesmak. Her fyller Jonathan bladet med agurk men man kan også bruke asparges, mango, romanosalat, revet gulrot eller lignende.
Rull makien til en pølse og bruke en bambusmatte «makisu» til å gi den formen du ønsker. Kutt en fin filet av hvalkjøttet og dekk makien og press makisu`en over sånn at du former den. Kutt makien i 6 eller 8 biter. Jonathan foretrekker 8 biter – da blir det mest delikat. Her kan man også lage en tartar som topping eller bruke hvalkjøttet inni makirullen.
Som topping har Jonathan valgt å bruke solsikkeblader og litt lakserogn.
Her kan man dyppe makirullene i soyasaus.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Hval
(Intern: 36768)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Innlagt dato:2023-03-18
Oppdatert dato:2023-03-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Maki av hval.Maki av hval.
Denne retten har 108,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.