Samene fordelte margbein etter stilling og rang i familien. Lårbeinet var husbondens, og valbeinet, som var holdt for være det fineste, var husmorens. Barna måtte spise forskjellige deler av reinens forbein.
Margbeina kokes i ca. 10 minutter og spises etter at husfaren har kløyvd dem og husmoren har fordelt dem. Soddkraft og samisk brød er godt til denne flotte, tradisjonsrike maten.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18304)
Kategori:
Smårett Land:
Norge Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-07-22
Oppdatert dato:2004-07-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.