Røkt reinsdyrhjerte med kantarellsuppe





Røkt reinsdyrhjerte med kantarellsuppe oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Tynne, tynne skiver av røkt reinsdyrhjerte servert med en kremet kantarellsuppe. Dette er en rett som egner seg like godt til et varmende kose-måltid ved peisilden på hytta, som til en lekker forrett til høstens store vennelag.

Oppskriften inneholder 65 Kalorier, 2 g Karbo, 4 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Røkt reinsdyrhjerte med kantarellsuppe er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
200grrøkt reinsdyrhjerte eller røkt reinsdyrtunge
500grfersk kantarell
1sssmør
1stkfinhakket løk
1feddfinhakket hvitløk
2kvist(er)frisk timian
1dlhvitvin eller eplejuice
5dlkyllingbuljong (utblandet)
3dlmatfløte
1tssalt
0,5tskvernet pepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Røkt reinsdyrhjerte med kantarellsuppe!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier65.40294.42Kcal
Protein3.6016.21gram
Karbohydrat1.556.98gram
Kostfiber0.883.96gram
Fett4.3719.67gram
Mettet fett2.4611.07gram
Alkohol0.53 %
Salt1.175.27gram
Pris på oppskriftenKr 9.88Kr 44.48Kroner
Hele oppskriften veier1 801 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Bruker du fersk sopp, så forvell den først ved å legge den i en tørr kjele eller stekepanne og sett den på middels høy varme slik at den slipper vannet. Rør om av og til, til soppen har falt sammen. Ta vare på væsken, og erstatt eventuelt noe av buljongen med denne. For hermetisert sopp: ta vare på væsken og erstatt noe av buljongen med denne.
Får du ikke tak i kantareller kan suppen lages av annen sopp, for eksempel aromasopp eller sjampinjong. Framgangsmåten er den samme.
2. Ha smøret i kjelen og fres løken 2-3 minutter. Tilsett løk og hvitløk og fres videre til løken begynner å få farge. Ha i timian og hvitvin og la hvitvinen koke inn til det halve.
3. Tilsett buljong og fløte og la suppen koke i 5-6 minutter. Bruk stavmikser eller kjør suppen i en hurtigmikser til den blir helt glatt. Smak til med salt og pepper.
4. Skjær reinsdyrhjertet i løvtynne skiver.
5. Visp suppen kraftig slik at det danner seg skum på toppen. Hell opp i små, dype tallerkener eller kopper og pynt med litt timian. Server med en gang med skiver av reinsdyrhjerte ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32634)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Innlagt dato:2016-11-11
Oppdatert dato:2016-11-11
Lesere: 795 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Wraps med reinsdyrskav og solbærgele.Wraps med reinsdyrskav og solbærgele.
Denne retten har 198,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Finnbiff i pitabrød.Finnbiff i pitabrød.
Denne retten har 165,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkt reinsdyrhjerte med kantarellsuppe.Røkt reinsdyrhjerte med kantarellsuppe.
Denne retten har 65,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrcarpaccio med sopp og bjørnebær.Reinsdyrcarpaccio med sopp og bjørnebær.
Denne retten har 152,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrskav Yakiniku.Reinsdyrskav Yakiniku.
Denne retten har 147,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fullkornswrap med reinskav og cashewnøtter.Fullkornswrap med reinskav og cashewnøtter.
Denne retten har 123,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wraps med reinsdyrskav og tyttebærrømme.Wraps med reinsdyrskav og tyttebærrømme.
Denne retten har 144,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.