Fotograf:Matprat.no Yakiniku er det japanske ordet for å steke eller grille tynne skiver av kjøtt over høy varme. Vi bruker reinsdyrskav eller tynne skiver av reinsdyrstek, og lover en smaksopplevelse!
Begynn med å lage sausen: bland sammen ingrediensene i en liten kjele og la den koke i 2-3 minutter. Sett til side i 5 minutter og sil gjennom en fin sil.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Kutt paprika og sjalottløk i tynne skiver.
Mens risen koker: Varm halvparten av oljen i en stekepanne og stek løk og paprika til gyllent. Flytt over på en tallerken.
Varm opp stekepannen på nytt med resten av oljen og sesamoljen. Stek reinsdyrskavet raskt til det endrer farge. Hell over sausen og la kjøttet surre i 2 minutter. Vend inn løk og paprika og la det hele bli gjennomvarmt. Dryss over finsnittet vårløk og ristede sesamfrø og server med den kokte risen.
For mer smak, bytt ut vannet i sausen med sake eller tørr sherry.
Mirin er en japansk risvintype som er en viktig ingrediens i japansk matlaging. Den har lavt alkoholinnhold og relativt høyt sukkerinnhold. Du kan finne Mirin i matbutikker med godt vareutvalg.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32633)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett Innlagt dato:2016-11-11
Oppdatert dato:2016-11-11
Lesere: 1199 totalt.