Marinert elgstek med creme fraiche. stekt kantarel
Ingredienser
4 porsjoner
Elgstek
Fremgangsmåte:
Tilberedning:
Lag en marinade av 2 dl. rødvin, 2 dl. olje, ½ dl. rødvinseddik, 1 teskje hvit pepper og 8 knuste enerbær. Legg et godt stykke elgstek i marinaden over natten. Skrap av marinaden og ta vare på den. Brune steken i en jerngryte og tilsett halvparten av marinaden. Stek i stekeovn ved 125 grader i ca 2 timer, eller 70 grader innertemperatur. Ta ut steken og la hvile 20 minutter i folie mens du gjør ferdig. Ha i resten av marinaden sammen med stekemarinaden og kok inn til ca 2 dl. Sil av og rør inn en boks creme fraiche. Kok inn med litt tomatpurè og revet muskat til passe konsistens. (Sukkerkulør hvis du ønsker mørkere farge)
Kantarell, fersk eller på boks, stekes i godt smør og krydres med salt og kvernet
pepper.
Potetpure av 1 kg. poteter, 2 rødløk, pepper, smør, fløte, revet muskatnøtt og 2 eggeplommer. Del potetene i båter og kok dem møre sammen med finhakket rødløk. Mos alt unntatt smøret og eggeplommene.(ikke hurtigmikser) Bland tilslutt i smøret og de sammenrørte eggeplommene. Salte og pepre etter smak.
Server med multekrem
Multekremen lager du på tradisjonelt vis og smaker til med litt portvin.
Vinforslag: Brunello di Montalcino, eller en ikke for lagret Amarone di Valpolicella.