Marinert elgstek med creme fraiche. stekt kantarel



Ingredienser

4 porsjoner

Elgstek




Fremgangsmåte:

Tilberedning:
Lag en marinade av 2 dl. rødvin, 2 dl. olje, ½ dl. rødvinseddik, 1 teskje hvit pepper og 8 knuste enerbær. Legg et godt stykke elgstek i marinaden over natten. Skrap av marinaden og ta vare på den. Brune steken i en jerngryte og tilsett halvparten av marinaden. Stek i stekeovn ved 125 grader i ca 2 timer, eller 70 grader innertemperatur. Ta ut steken og la hvile 20 minutter i folie mens du gjør ferdig. Ha i resten av marinaden sammen med stekemarinaden og kok inn til ca 2 dl. Sil av og rør inn en boks creme fraiche. Kok inn med litt tomatpurè og revet muskat til passe konsistens. (Sukkerkulør hvis du ønsker mørkere farge)

Kantarell, fersk eller på boks, stekes i godt smør og krydres med salt og kvernet pepper.

Potetpure av 1 kg. poteter, 2 rødløk, pepper, smør, fløte, revet muskatnøtt og 2 eggeplommer. Del potetene i båter og kok dem møre sammen med finhakket rødløk. Mos alt unntatt smøret og eggeplommene.(ikke hurtigmikser) Bland tilslutt i smøret og de sammenrørte eggeplommene. Salte og pepre etter smak.

Server med multekrem
Multekremen lager du på tradisjonelt vis og smaker til med litt portvin.

Vinforslag: Brunello di Montalcino, eller en ikke for lagret Amarone di Valpolicella.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Telemark viltslakteri
(Intern: 19780)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-06-21
Oppdatert dato:2005-06-21


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Elgstek 3.Elgstek 3.
Denne retten har 80,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tjelknøl.Tjelknøl.
Denne retten har 58,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk elgstek.Klassisk elgstek.
Denne retten har 65,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Plankebiff av elg.Plankebiff av elg.
Denne retten har 143,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Roastbiff av elg.Roastbiff av elg.
Denne retten har 125,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elgstek i leirgryte.Elgstek i leirgryte.
Denne retten har 104,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt indrefilet av elg.Helstekt indrefilet av elg.
Denne retten har 97,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elgstek med polenta og linsepurè.Elgstek med polenta og linsepurè.
Denne retten har 40,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.