Klassisk elgstek





Klassisk elgstek oppskrift.
Fotograf: Meny
Elgkjøtt er en fantastisk råvare! Prøv fantastisk oppskrift på elgstek sammen med saus til elg, og høstens grønnsaker og beter. Perfekt festmat til de mørke høstkveldene. Rødbeter tilfører både sødme og dybde sammen med polkabete. Dessuten tilfører disse flotte farger til tallerkenen sammen med grønn rosenkål og oransje gulrot.

Oppskriften inneholder 65 Kalorier, 6 g Karbo, 7 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Klassisk elgstek er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner

Elgstek

1,5kgelgstek
2kvist(er)timian
1stkløk, stor
1stkgulrot, stor i biter
8stkeinebær, knuste
5dlvann, eller kraft
1dashSalt og pepper

Grønnsaker

4stkgulrøtter
200grrosenkål
2stkrødbeter, store
2stkpolkabeter, store (choggiabete)
8stksjalottløk eller småløk

Röstipoteter

10stkpoteter
1stkløk, stor, finsnittet
1dashSalt og pepper

Saus

6dlkraft fra elgsteken
2sssmør
2sshvetemel
5skive(r)brunost
2ssrømme
3sssterk kaffe
3stkeinebær, knuste
1dashSalt og pepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Klassisk elgstek!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier65.26626.55Kcal
Protein6.8365.57gram
Karbohydrat5.9457.03gram
Kostfiber1.1511.04gram
Fett1.3212.67gram
Mettet fett0.676.43gram
Salt0.222.15gram
Pris på oppskriftenKr 8.53Kr 81.90Kroner
Hele oppskriften veier5 761 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Finn frem alle ingrediensene.
Gni steken inn med salt og pepper og brun den på alle sider på høy varme i en jerngryte eller panne. Legg steken i en ildfast form eller gryte sammen med løk, gulrot, einebær og frisk timian. Hell på vannet/kraften. Stikk et steketermometer inn i kjøttet og stek i ovnen på 175 grader til termometeret viser 65 grader. Da er steken rosa. Ved 70 grader er den helt gjennomstekt.
Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Rens og vask rosenkålen. Rens småløken. Kok grønnsakene nesten møre i saltet vann, hell av vannet og sett til side.
Vask og skrubb rødbeter og polkabeter.
Rødbetene deles i terninger og kokes nesten møre før vannet helles av og de settes til side. Polkabetene skjæres i tynne skiver og settes til side rå.

Skrell og riv potetene på et rivjern på den grove siden. Ha de revne potetene i et dørslag og press ut væsken. Bland poteten i en bolle sammen med den finsnittede løken, salt og pepper.
Varm smør i en panne. Press potetblandingen ned i pannen og stek på middels varme i 15-20 minutter på hver side. For å snu potetkaken legger du en tallerken over pannen som dekker den helt, snur pannen opp-ned så potetkaken havner på tallerkenen, og lar den så skli ned i pannen igjen.

Ta steken ut av ovnen og gryta, og la den hvile i 15 minutter. Sil av kraften som skal brukes til saus.
Lag en oppbakning av smør og mel. Oppbakningen skal frese i gryta til den er fin og brun i fargen. Spe på med kraft og la koke godt i noen minutter mens du rører.
Smak sausen til med brunost, kaffe, knuste einebær, rømme, salt og pepper. For en mørkere brunfarge kan du bruke sukkerkulør i sausen helt til slutt.

De kokte gulrøttene og rosenkålen freses raskt i litt smør og en klype sukker og salt i en gryte for seg, og rødbetene og polkabetene i en gryte for seg. Tar du alle grønnsakene i én gryte blir alt farget av rødbeten!
Skjær steken i skiver og servér med saus, röstipotetstykker og glasserte beter og grønnsaker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Meny
(Intern: 32602)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2016-10-21
Oppdatert dato:2016-10-21
Lesere: 1252 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Helstekt indrefilet av elg.Helstekt indrefilet av elg.
Denne retten har 98,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elgstek med polenta og linsepurè.Elgstek med polenta og linsepurè.
Denne retten har 40,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elgstek i leirgryte.Elgstek i leirgryte.
Denne retten har 104,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elgstek 3.Elgstek 3.
Denne retten har 81,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk elgstek.Klassisk elgstek.
Denne retten har 65,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tjelknøl.Tjelknøl.
Denne retten har 58,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Plankebiff av elg.Plankebiff av elg.
Denne retten har 144,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Roastbiff av elg.Roastbiff av elg.
Denne retten har 127,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.