Fotograf:
Matprat.no
Med en hel indrefilet av elg i ovnen er det duket for et festmåltid av de sjeldne. Denne fileten er rullet i friske urter og serveres med høstens søte plommer. Det er en suveren smakskombinasjon! Oppskriften inneholder
98 Kalorier,
8 g Karbo,
9 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Helstekt indrefilet av elg er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
10544 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Helstekt indrefilet av elg!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 97.63 | 546.73 | Kcal |
Protein | 8.76 | 49.06 | gram |
Karbohydrat | 8.21 | 45.98 | gram |
Kostfiber | 1.33 | 7.45 | gram |
Fett | 3.01 | 16.86 | gram |
Mettet fett | 1.36 | 7.62 | gram |
Salt | 0.69 | 3.84 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.39 | Kr 63.78 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 240 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 33,63 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Gni indrefileten inn med salt og pepper. Brun den fint rundt det hele i en stekepanne. Rull den i hakkede urter og legg den over i en ildfast form.
2. Sett i steketermometer. Stek på 125 °C til termometeret viser 60 °C. Da er fileten medium stekt. Ønsker du den lite stekt, ta den ut på 55 °C. La den hvile minst et kvarter før den skjæres opp.
3. Rens plommer for stein og del i båter. Kok dem forsiktig opp med sukker, og smak kompotten til med balsamicoeddik.
3. Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann. Mos potetene og tilsett smør, rømme og krydder.
4. Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Forvell i 1 minutt i kokende vann. Lag en ring av purren og legg potetmos oppi denne.
Server helstekt elgfilet med plommekompott, hjemmelaget potetmos og for eksempel forvellede sukkererter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 27610)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-10-08
Oppdatert dato:2010-10-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift