Fotograf:
Matprat.no
Elgkjøtt inneholder svært lite fett, og egner seg derfor utmerket til steking i leirgryte. Det blir ekstra saftig og godt, og gir mye kraft til en smaksrik saus. Oppskriften inneholder
104 Kalorier,
1 g Karbo,
15 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Elgstek i leirgryte er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,6 poeng fra 7 lesere
Lesere:
17778 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Elgstek i leirgryte!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 104.31 | 406.97 | Kcal |
Protein | 14.54 | 56.73 | gram |
Karbohydrat | 1.43 | 5.58 | gram |
Kostfiber | 0.37 | 1.44 | gram |
Fett | 4.41 | 17.21 | gram |
Mettet fett | 2.50 | 9.75 | gram |
Salt | 1.18 | 4.59 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 17.65 | Kr 68.86 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 341 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,48 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Legg leirgryta i vann et par timer. Gni steken godt inn med salt og krydder og legg den i gryta. Del løk og gulrot i biter og tilsett. Legg over noen klatter med smør, og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken.
2. Sett leirgryta inn i kald ovn, og skru på 125 °C. Stek i 2-3 timer til steketermometeret viser 65 °C . Da er steken medium stekt. Ønsker du den gjennomstekt, stek til termometeret viser 70 °C.
3. Ta steken ut av gryta og la den hvile minst et kvarter før den skjæres opp. Sil kraften.
4. Brun smør og hvetemel i en gryte, spe med kraft, og visp inn rømme. La sausen koke noen minutter. Smak til med krydder og gelé.
Server elgstek med kokte grønnsaker eller en salat og poteter.
Tips
Blir det for lite kraft til saus fra steken kan du tilsette utblandet kjøttbuljong til du oppnår ønsket mengde.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 27614)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-05-30
Oppdatert dato:2014-05-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift