Fotograf:
Matprat.no
Elgstek er en tradisjonsrik søndagsmiddag på mange bygder i Norges land. Elgsteken er lett som en lek å lykkes med! Bruk steketermometer og du er garantert et supert resultat og fornøyde middagsgjester. Oppskriften inneholder
81 Kalorier,
2 g Karbo,
11 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Elgstek 3 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Elgstek 3!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 81.29 | 410.66 | Kcal |
Protein | 11.38 | 57.49 | gram |
Karbohydrat | 1.67 | 8.44 | gram |
Kostfiber | 0.37 | 1.87 | gram |
Fett | 3.15 | 15.91 | gram |
Mettet fett | 1.50 | 7.58 | gram |
Salt | 0.84 | 4.27 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.74 | Kr 69.41 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 031 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,21 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Tørk steken med kjøkkenpapir, gni den inn med salt og pepper og brun den fint rundt på alle sider i en stekepanne.
2. Del opp løk, selleri og gulrot i biter og i en ildfast form. Legg steken over grønnsakene og ha på krydder. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken. Hell vann i formen.
3. Sett formen inn i ovnen på 125 °C og stek til termometeret viser 65 °C. Da er steken rosa og medium stekt. Ønsker du den gjennomstekt må den stå til steketermometeret viser 70 °C. La steken hvile minst et kvarter før den skjæres i.
4. Sil kraften og kast grønnsakrestene. Lag saus ved å brune smør og mel i en gryte, spe med kraft og smake til med fløte, brunost og krydder. La sausen koke noen minutter før servering.
Server elgstek med kokte høstgrønnsaker som for eksempel brokkoli og blomkål. Tyttebærsyltetøy og kokte poteter er fast følge.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 27607)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-05-30
Oppdatert dato:2014-05-30
Lesere:
8291 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift