Fotograf:
Matprat.no
Roastbiff smaker ypperlig, enten den serveres varm eller kald. Elgkjøttet gir roastbiffen et skogens sus. Steker du en stor roastbiff blir det kanskje litt igjen som du kan bruke som pålegg på brødskiva. Oppskriften inneholder
126 Kalorier,
5 g Karbo,
9 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Roastbiff av elg er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
10374 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Roastbiff av elg!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 125.66 | 768.02 | Kcal |
Protein | 8.78 | 53.66 | gram |
Karbohydrat | 4.55 | 27.81 | gram |
Kostfiber | 1.43 | 8.74 | gram |
Fett | 7.72 | 47.18 | gram |
Mettet fett | 4.39 | 26.83 | gram |
Salt | 0.94 | 5.75 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.98 | Kr 73.22 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 445 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 14,48 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1.Gni kjøttet inn med salt og pepper. Surr kjøttstykket med hyssing for å få en jevn fasong. Da blir det penere skiver ved oppskjæring. Brun kjøttet i margarin rundt det hele.
2. Stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Stek i ovnen på 125° C. Når steketermometeret viser 55° C er snittflaten rød, ved 60° C er den rosa. La kjøttet hvile i minst et kvarter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.
3. Skrell grønnsaker og poteter, og skjær dem opp i skiver og biter. Fordel dem utover i en ildfast form, krydre og hell over fløte. Stek på 200 °C til grønnsakene er møre, ca. 1 time. Strø over ost når det står ijgen 10-15 minutter av steketiden.
Server elgroastbiff med fløtestuede grønnsaker. Rørte tyttebær og pickles smaker godt til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 27587)
Tilberedningstid:
Lang tid
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-05-30
Oppdatert dato:2014-05-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift