Fotograf:
Matprat.no
Denne retten stammer fra de svenske skoger, og har kommet over grensa sammen med elgen.
Tilberedningsmåten er spesiell, og krever at elgkjøttet er frossent. Oppskriften inneholder
59 Kalorier,
0 g Karbo,
13 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Tjelknøl er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 6 lesere
Lesere:
14199 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Tjelknøl!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 58.64 | 258.36 | Kcal |
Protein | 12.55 | 55.29 | gram |
Karbohydrat | 0.43 | 1.89 | gram |
Kostfiber | 0.03 | 0.13 | gram |
Fett | 0.74 | 3.26 | gram |
Mettet fett | 0.23 | 1.01 | gram |
Salt | 4.90 | 21.58 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.94 | Kr 65.82 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 644 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,93 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Legg den frosne elgsteken i en ildfast form. Sett den i ovnen på 90 °C.
2. Ta ut steken etter 5-6 timer og sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. La den stå til steketermometeret viser 65 °C. Da er steken medium stekt. Dersom du ønsker den gjennomstekt, stek til steketermometeret viser 70 °C. Dette tar ca. 12 timer, avhengig av stekens fasong.
3. Lag krydderlake ved å koke opp vann, ha i krydder og salt. Rør om til saltet har løst seg opp. Hell laken i en dobbel plastpose og legg den varme steken i. Knyt igjen. Legg til avkjøling.
4. Ta ut steken av laken etter 5-6 timer og skjær den i tynne skiver.
Server for eksempel med puré av gulrot og erter, kokte poteter og flatbrød. Tyttebærsyltetøy eller solbærrømme hører også med. Tjelknøl er dessuten godt til pålegg eller på et koldtbord.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 27588)
Tilberedningstid:
Lang tid
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-10-05
Oppdatert dato:2010-10-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift