Min beste elggryte inneholder
121 Kalorier,
3 g Karbo,
10 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Min beste elggryte har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Min beste elggryte er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 9 lesere
Lesere:
21449 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Min beste elggryte!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 120.55 | 767.60 | Kcal |
Protein | 9.68 | 61.64 | gram |
Karbohydrat | 3.16 | 20.12 | gram |
Kostfiber | 0.62 | 3.95 | gram |
Fett | 7.55 | 48.07 | gram |
Mettet fett | 4.58 | 29.16 | gram |
Salt | 0.72 | 4.59 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.03 | Kr 76.60 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 547 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,48 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær halvfrossent kjøtt fritt for trevler og skinn, og del det deretter i terninger. Stek kjøttet i smør i en gryte til det blir brunt, Slå på litt vann, og kok i ca. 30 minutter.
Fres soppen i litt smør og ha den i gryta. Slå i fløte, rømme og vann slik at sausen blir passe tjukk. Gi det hele et kort oppkok.
Fyll alt i en ildfast form. Skrell potetene og del gulroten i skiver. Legg dette på toppen av kjøttet, sammen med litt geitost. Sett formen med lokk i en kald ovn. Stek så i 45 minutter ved 200 grader.
Serveres med loff, og gjerne et glass øl eller rødvin til. Nydelig!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matsiden
(Intern: 2616)
Kategori:
Gryterett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-28
Oppdatert dato:2002-11-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift