Fotograf:Synøve Dreyer Ostekake kan også lages i porsjonsformer, og her har vi brukt muffinsformer. Kremen smaker friskt av lime, og sammen med jordbær blir dette virkelig en lekkerbisken som like gjerne kan serveres som kake til kaffen som til dessert..
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Mini ostekaker med jordbær med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
249.89
3 146.12
262.18
Kcal
Protein
2.80
35.25
2.94
gram
Karbohydrat
16.43
206.85
17.24
gram
Kostfiber
1.21
15.23
1.27
gram
Fett
18.95
238.58
19.88
gram
Mettet fett
11.47
144.41
12.03
gram
Salt
0.43
5.47
0.46
gram
Pris på oppskriften
Kr 6.64
Kr 83.60
Kr 6.97
.-
Hele oppskriften veier
1 259 totalt
1 259 pr porsj
105 pr stk
gram
Lavkarbo energi er
26,29 %
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
kaker
Smelt smør, knus kjeksen og bland alt sammen.
Sett muffinsformene i en rund stor kakeform i metall slik at de står støtt Fordel kjeksblandingen i formene og press sammen.
Stek kjeksbunnene på 200°C i 10-15 minutter.
Avkjøl.
Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 7 minutter.
Rør kremost, limesaft, limeskall og crème fraîche sammen med melis.
Klem vannet ut at gelatinplatene og smelt dem i 1 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i oste- og crème fraîche-blandingen.
Pisk fløten til krem og bland inn i oste- og crème fraîche-blandingen.
Fordel ostekremen i muffinsformene oppå kjeksbunnene og sett kakene i kjøleskap til de har stivnet - minst 1 time.
Pynt kakene med jordbær i båter eller skiver og f.eks. små sitronmelisse-blader.
Denne oppskriften gir 12 små ostekaker. Du kan også lage kaken i f.eks. en stor paiform.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34082)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Muffins Innlagt dato:2018-06-18
Oppdatert dato:2018-06-18
Lesere: 572 totalt.