Fotograf:Frukt.no Ostekake kan også lages i porsjonsformer, og her har vi brukt muffinsformer. Kremen smaker friskt av lime, og sammen med jordbær blir dette virkelig en lekkerbisken som like gjerne kan serveres som kake til kaffen som til dessert..
Smelt smør, knus kjeksen og bland alt sammen.
Sett muffinsformene i en rund stor kakeform i metall slik at de står støtt Fordel kjeksblandingen i formene og press sammen.
Stek kjeksbunnene på 200°C i 10-15 minutter.
Avkjøl.
Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 7 minutter.
Rør kremost, limesaft, limeskall og crème fraîche sammen med melis.
Klem vannet ut at gelatinplatene og smelt dem i 1 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i oste- og crème fraîche-blandingen.
Pisk fløten til krem og bland inn i oste- og crème fraîche-blandingen.
Fordel ostekremen i muffinsformene oppå kjeksbunnene og sett kakene i kjøleskap til de har stivnet - minst 1 time.
Pynt kakene med jordbær i båter eller skiver og f.eks. små sitronmelisse-blader.
Denne oppskriften gir 12 små ostekaker. Du kan også lage kaken i f.eks. en stor paiform.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34082)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Muffins Innlagt dato:2018-06-18
Oppdatert dato:2018-06-18