Mørbrad av elg med mandelpoteter stekt i gåsefett.
Ingredienser
4 porsjoner
Mørbrad av elg
Fremgangsmåte:
Tilberedning:
Rør 50 gram smør mykt med 75 gram Blå fra Bø(Ultra og Meny) eller annen blåmuggost. Smelt 1-2 spiseskjeer smør. Pensle 4 biffer med det smeltede smøret og grillstek dem i stekeovn 1 min. på hver side. Ta de ut og fordel ostemassen på biffene. Sett inn i grillen igjen til ostemassen bobler.
Mandelpoteter stekt i gåsefett.
Del potetene i to på langs med skallet på. Pensle dem godt med gåse- eller andefett(Ultra, Centra og Meny), dryss over gourmetsalt, kvernet pepper og litt tørket timian, og stek til lysebrune.
Ovnsbakte tomater
Skjær et lokk av 1 stor tomat til hver, og ta ut innmaten. Legg tomatene på et ildfast fat, mos tomatinnmaten sammen med finhakket persille, basilkum, hvitløk og brødrasp. Legg på "lokket" og gratiner i 15 min. ved 200 grader.
Vinforslag: En kraftig Rhonevin eller en hvit Tokay fra Alsace