Napolitansk pizzadeig inneholder
196 Kalorier,
34 g Karbo,
6 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Napolitansk pizzadeig har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Napolitansk pizzadeig er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Napolitansk pizzadeig med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 196.23 | 1 029.72 | 514.86 | Kcal |
Protein | 5.78 | 30.33 | 15.17 | gram |
Karbohydrat | 34.23 | 179.62 | 89.81 | gram |
Kostfiber | 1.85 | 9.71 | 4.85 | gram |
Fett | 3.61 | 18.94 | 9.47 | gram |
Mettet fett | 0.50 | 2.62 | 1.31 | gram |
Salt | 0.99 | 5.17 | 2.59 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.86 | Kr 4.51 | Kr 2.26 | .- |
Hele oppskriften veier | 525 totalt | 525 pr porsj | 262 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 69,77 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 2
bunner
Denne oppskriften gir to pizzabunner. Den typiske napolitianske pizzabunnen skal være tynn, men ikke tynn som en kjeks.
Bland vann og olje. Bland salt og tørrgjær i det meste av melet og rør det i væsken. Rør inn mer mel etter hvert til en glatt og smidig deig.
Kna deigen jevn og blank på melet bakebord i 8-10 minutter. Den skal ha myk konsistens. Dekk løst til med et klede og la den hvile i 15 min.
Del deigen i to, kna den litt og rull hver porsjon til en glatt kule uten sprekker. Skal deigen brukes med en gang, legg kulene på melet bakebord. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la dem heve seg i 1 time. Form så deigkulene til to leiver og fyll pizzaene, alt etter oppskriften.
Deigen kan også lages på forhånd og oppbevares over tid. Kortvarig lagring og langsom heving som fremhever smaken, skjer i kjøleskapet. Legg et kjøkkenhåndkle i en liten bolle, legg deigkulene oppå og dekk med et nytt kjøkkenhåndkle. Sett i kjøleskapet. Der holder deigen seg i opp til 2 døgn. Ta ut av kjøleskapet og la deigen stå i romtemperatur i 10-15 minutter før du begynner å arbeide med den.
Til lang oppbevaring i fryseboks, dryss kulene lett med mel, legg dem i hver sin frysepose av plast og lukk posene godt. De kan fryses opptil 1 måned.
Tining: Legg den frosne deigen i en oljet bolle, dekk lett med plast og tin over natten i kjøleskap eller i to timer ved romtemperatur. Den tinte deigen skal være smidig og kjennes myk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6195)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pizza
Land:
Italia
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06
Lesere:
35785 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift