Fotograf:Matprat.no To herligheter - focaccia og pizza - slått sammen til en: Focaccia pizza! En saftig, tykk bunn toppet med spekeskinke, mozzarella, semitørkede tomater og masse godt!
Oppskriften inneholder 231 Kalorier, 28 g Karbo, 11 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du tørrgjær har du gjæren i bollen sammen med det tørre. Skal du bruke fersk gjær kan du smulde gjæren rett i bakebollen, dersom du bruker maskin. Skal du elte for hånd bør du løse opp den ferske gjæren i lunken væske.
Spe med vann (kaldt eller romtemperert). Tilsett honning og olje. Elt deigen i minimum 10 minutter.
Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur - men deigen vil også få en bedre smak.
Ha over olje, dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
Klem ut deigen på et bakepapirkledd stekebrett, eller i en smurt form. La deigen etterheve i 20-30 minutter.
Bruk fingertuppene og lag små groper i deigen. Drypp over olje og strø over flaksalt.
Sett focacciaen i ovn på 200 °C (bruk over- og undervarme), og stek i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Gjør klar toppingen. Kok asparges i lettsaltet vann i 1 minutt, avkjøl raskt i kaldt vann så aspargesen bevarer den fine grønnfargen sin.
Rist pinjekjerner i en tørr panne. Del mozzarella i store biter. Del druer i to eller skjær dem i tynne skiver.
Legg på toppingen rett før servering. Start med spinatblader, legg deretter på spekeskinke, mozzarella, asparges, druer, semitørkede tomater og til sist, ristede pinjekjerner. Ha litt nykvernet pepper over og server. En aïoli eller pesto smaker også godt til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 35738)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pizza Innlagt dato:2021-07-17
Oppdatert dato:2021-07-17