Fotograf:
Matprat.no
Fyll fileten med for eksempel soltørkede tomater, løk, oliven og krydder. Tilbehør kan være grillede grønnsaker og potetsalat. Oppskriften inneholder
116 Kalorier,
2 g Karbo,
19 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Okserulade av indrefilet er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Okserulade av indrefilet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 116.04 | 274.32 | Kcal |
Protein | 18.66 | 44.11 | gram |
Karbohydrat | 1.90 | 4.49 | gram |
Kostfiber | 0.70 | 1.65 | gram |
Fett | 3.60 | 8.51 | gram |
Mettet fett | 1.41 | 3.33 | gram |
Salt | 0.51 | 1.21 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 30.06 | Kr 71.06 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 946 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,54 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Legg ytrefilet på benken og skjær et tynt lag – omtrent 1/3 av fileten nederst, uten å skjære helt igjennom. Snu fileten og gjør det samme, men på motsatt side, slik at fileten kan trekkes ut i et sammenhengende stykke som nå er blitt tre ganger så bredt.
2. Ha på salt og pepper og smør utover fyllet. Rull sammen kjøttet som en rullekake og surr ruladen med bomullstråd.
3. Svi av kjøttet på grillen over sterk varme og fortsett grillingen under lokk med svakere varme.
4. Har du gassgrill - skru ned varmen litt og grill videre i ca 30-40 minutter. Bruk
gjerne termometer og grill til kjernetemperaturen viser 55-60° C.
5. Benytter du en kullgrill – plasser grillkullene over på motsatt side av der
kjøttet ligger, slik at kjøttet ikke blir utsatt for direkte varme fra glørne, men
heller grilles på indirekte varme under lokket.
Server med grillede grønnsaker og potetsalat
Fyll til ruladen:
1. Finkutt de soltørkede tomatene og fres det raskt i olje sammen med løken.
2. Ta pannen til side og bland inn resten av ingrediensene og smør utover fileten.
3. Rull sammen kjøttet som en rullekake og surr ruladen med bomullstråd
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20657)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-30
Oppdatert dato:2005-10-30
Lesere:
6100 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift