Fotograf:
Melk.no
Omelett? Det franske navnet på denne "bomben" av en dessert kan lett være misvisende. Den har slett ingenting med en omelett å gjøre. Men kan gjerne gi assosiasjoner til is og snø. Uansett; en fantastisk dessert, som vi overraske gjestene dine. Oppskriften inneholder
171 Kalorier,
25 g Karbo,
5 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Omelett norvegienne med bringebær er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3230 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Omelett norvegienne med bringebær!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 170.84 | 377.27 | Kcal |
Protein | 5.48 | 12.10 | gram |
Karbohydrat | 24.96 | 55.12 | gram |
Kostfiber | 0.87 | 1.92 | gram |
Fett | 5.26 | 11.62 | gram |
Mettet fett | 2.88 | 6.36 | gram |
Salt | 0.20 | 0.44 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.76 | Kr 10.51 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 325 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 58,44 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Del et sukkerbrød i to. Legg den ene halvparten på et fat. Den andre halvparten kan fryses til senere.
Pisk eggehvitene halvt stive. Tilsett litt og litt melis under omrøring til massen er blitt en blank og seig marengs.
Legg halvparten av bærene på sukkerbrødbunnen. Fordel skiver av iskrem over og dekk hele kaken godt med marengsen, også ned på sidene.
Hvis du ikke skal steke kaken med en gang, kan den oppbevares i fryseren i mellomtiden.
Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent (følg med - det går fort). Pynt med bær. Kaken må serveres straks.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30543)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-07-29
Oppdatert dato:2013-07-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift