Fotograf:Studio Dreyer-Hensley Snøkrabben blir sett på som kongekrabbens lillebror, bare i en mindre utgave og med en søtere smak. Stek den i urtesmør, og server med brød og salat ved siden av.
Sett stekeovnen på 200 °C.
Del snøkrabbebeinene i biter i leddene, og del deretter bitene i to på langsiden slik at kjøttet kommer frem. Bruk enten en skarp kniv med litt tyngde i, eller en skarp saks.
Legg snøkrabbebitene på et stekebrett med kjøttet opp.
Urtesmør
Finhakk hvitløk og timian, og kjør det glatt i en blender med romtemperert smør, paprikapulver, karri og pepper.
Ha urtesmøret over snøkrabbekjøttet og stek i stekeovnen i 5 minutter.
Press over saften av lime før servering.
Server snøkrabbe med brød og en frisk salat.
Tips: Ha gjerne urtesmøret som er igjen på stekebrettet i en skål, og server det ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32395)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2016-06-04
Oppdatert dato:2016-06-04