Fotograf:
Kim Holthe
En klassisk måte å tilberede krabben på når du ønsker en variasjon til krabbe naturell. Her kan du bruke både hele og fylte krabbeskall. Oppskriften inneholder
150 Kalorier,
9 g Karbo,
16 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gratinert krabbe med fargerikt tilbehør er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5002 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gratinert krabbe med fargerikt tilbehør!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 149.61 | 639.02 | Kcal |
Protein | 16.34 | 69.79 | gram |
Karbohydrat | 9.24 | 39.47 | gram |
Kostfiber | 1.28 | 5.47 | gram |
Fett | 4.97 | 21.23 | gram |
Mettet fett | 2.27 | 9.70 | gram |
Salt | 1.07 | 4.59 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.67 | Kr 58.39 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 709 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 24,7 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 ?C.
Rens krabbe og ta ut alt kjøttet hvis du bruker hel krabbe. Eller ta ut alt kjøttet fra krabbeskjellet.
Finhakk oregano, persille, sjalottløk og paprika. Surr i olje i ca 2-3 minutter til det er mørt.
Avkjøl blandingen og rør den sammen med krabbekjøttet.
Rør inn kremfløte og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Skrubb og tørk krabbeskjellene og fyll dem med krabbemassen.
Dekk med en ost og gratiner krabbene midt i ovnen i ca. 10 minutter. De skal bli gylne og gjennomvarme.
Serveres straks. En frisk salat og brød passer godt til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29262)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-26
Oppdatert dato:2013-03-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift