Ovnsstekt villsvinrygg inneholder
132 Kalorier,
0 g Karbo,
20 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Ovnsstekt villsvinrygg har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ovnsstekt villsvinrygg er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 6 lesere
Lesere:
13645 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ovnsstekt villsvinrygg!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 131.92 | 350.85 | Kcal |
Protein | 20.37 | 54.18 | gram |
Karbohydrat | 0.41 | 1.09 | gram |
Kostfiber | 0.10 | 0.27 | gram |
Fett | 5.40 | 14.36 | gram |
Mettet fett | 1.38 | 3.67 | gram |
Salt | 0.72 | 1.93 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 33.32 | Kr 88.62 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 128 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,24 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens kjøttet og skjær bort hinner og sener. Skjær noen snitt langs ryggbenet på begge sider.
Gni inn kjøttet med salt og pepper. Rør matfettet mykt og bland med presset hvitløk, persille, rosmarin, sennep og strøbrød. Legg litt smørblanding i hvert snitt.
Smør resten av smørblandingen på en folie som legges over kjøttet med smørsiden ned. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, men ikke mot benet. Legg kjøttstykket i en ildfast form eller langpanne, og sett den i ovn ved 175 C på nederste rille. Stek kjøttet i 1 t 45 min eller til steketermometeret viser 75-77 C. Fjern folien etter halve steketiden.
La kjøttet hvile i folie i 15 minutter før det skjæres opp. Løsne filetene fra benet og skjær i cm. tykke skiver. Legg eventuelt skivene tilbake på ryggbenet.
Server med f.eks. potetgrateng og sitronglasserte rotgrønnsaker, salatdruer og en god sjysaus. Se oppskrifter på disse under egne kategorier.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10815)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.