Ovnsstekt villsvinrygg



Ovnsstekt villsvinrygg inneholder 132 Kalorier, 0 g Karbo, 20 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Ovnsstekt villsvinrygg har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ovnsstekt villsvinrygg er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 6 lesere
Lesere: 13645 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
2kgvillsvinrygg
2tssalt
0,5tspepper
75grmargarin eller smør
2feddhvitløk
0,5dlpersille, hakket
2tsrosmarin
1sssennep, fransk lys type
1ssstrøbrød




Næringsdeklarasjon for Ovnsstekt villsvinrygg!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier131.92350.85Kcal
Protein20.3754.18gram
Karbohydrat0.411.09gram
Kostfiber0.100.27gram
Fett5.4014.36gram
Mettet fett1.383.67gram
Salt0.721.93gram
Pris på oppskriftenKr 33.32Kr 88.62Kroner
Hele oppskriften veier2 128 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo1,24 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Rens kjøttet og skjær bort hinner og sener. Skjær noen snitt langs ryggbenet på begge sider.

Gni inn kjøttet med salt og pepper. Rør matfettet mykt og bland med presset hvitløk, persille, rosmarin, sennep og strøbrød. Legg litt smørblanding i hvert snitt.

Smør resten av smørblandingen på en folie som legges over kjøttet med smørsiden ned. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, men ikke mot benet. Legg kjøttstykket i en ildfast form eller langpanne, og sett den i ovn ved 175 C på nederste rille. Stek kjøttet i 1 t 45 min eller til steketermometeret viser 75-77 C. Fjern folien etter halve steketiden.

La kjøttet hvile i folie i 15 minutter før det skjæres opp. Løsne filetene fra benet og skjær i cm. tykke skiver. Legg eventuelt skivene tilbake på ryggbenet.

Server med f.eks. potetgrateng og sitronglasserte rotgrønnsaker, salatdruer og en god sjysaus. Se oppskrifter på disse under egne kategorier.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10815)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.