Ha pære, revet sitronskall, sitronsaft, kanelstenger og vann i en stor kjele og kok opp. Ta kjelen av plata og rør inn sukker til det er oppløst.
Kok syltetøyet opp igjen og la småkoke i ca. 15 minutter eller til pærene er myke. Ta ut kanelstengene etter ca. 10 minutter. La de ligge lenger om du ønsker kraftigere kanelsmak. Smak deg frem.
Ha ferdigkokt pæresyltetøy i varme, steriliserte glass med lufttette lokk. Bruk gjerne vid trakt når du heller over for å unngå søl, hvis du har. Sett straks på lokk, merk med innhold og dato.
La syltetøyglassene stå på kjøkkenbenken natten over for å kjøles ned til romtemperatur. Oppbevar mørkt og kjølig.
Nyt gjerne pæresyltetøy på fersk loff eller havrebrød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 34369)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele Innlagt dato:2018-10-26
Oppdatert dato:2018-10-26