Fotograf:
Eva Brænd
Panert laks gir en sprø skorpe og er saftig inni. En enkel hverdagsmiddag. Server med potetstuing og kokt brokkoli eller andre grønnsaker. Oppskriften inneholder
114 Kalorier,
9 g Karbo,
7 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Panert laks med potetstuing er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6090 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Panert laks med potetstuing!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 113.52 | 730.34 | Kcal |
Protein | 7.06 | 45.42 | gram |
Karbohydrat | 8.55 | 55.01 | gram |
Kostfiber | 1.51 | 9.71 | gram |
Fett | 5.34 | 34.36 | gram |
Mettet fett | 1.54 | 9.91 | gram |
Salt | 0.09 | 0.60 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.42 | Kr 41.30 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 573 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 30,12 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrell potetene og skjær dem i jevne terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann, hell av kokevannet og damp potetene.
Smelt smøret, rør inn mel og la det surre i 1-2 minutter.
Spe med melk til en glatt saus. Smak den til med salt og pepper, vend inn potetene og finhakket dill.
Skjær laksefileten i 8 jevne stykker, godt på skrå. Tørk dem godt. Dryss på salt og pepper.
Visp egget godt sammen og vend laksestykkene i det, deretter i griljermel.
Varm rikelig med olje i stekepannen og stek lakseskivene pent brune og gjennomstekte, 1-2 minutter på hver side.
Server laksen med potetstuingen og kokt brokkoli.
Tips:
Det er viktig å bruke godt med olje til stekingen og at oljen er skikkelig varm. Da får fisken sprø skorpe samtidig som den er saftig inni. Fisken trekker mindre olje når du bruker mye og når du passer på at den er varm nok.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28906)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-06
Oppdatert dato:2013-04-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift