Paté med ribbe og tørket sopp





Paté med ribbe og tørket sopp oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Å lage sin egen paté eller leverpostei før jul er for mange blitt en tradisjon. Her har vi blandet inn små biter av ribbe og supplert med sopp og timian. Nydelig å bruke både som en liten forrett, eller som gave til den som har alt.

Oppskriften inneholder 181 Kalorier, 3 g Karbo, 16 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Melk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Paté med ribbe og tørket sopp er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
750grlever av svin eller storfe
350grmedisterdeig
6stkansjosfileter
3tssalt
0,5tspepper
2stkegg
2dlmatfløte
150grribbe i små terninger
30grtørket sopp
2tstørket timian


Annonse



Næringsdeklarasjon for Paté med ribbe og tørket sopp!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier180.88392.49Kcal
Protein15.9834.68gram
Karbohydrat3.016.53gram
Kostfiber0.350.76gram
Fett11.5825.13gram
Mettet fett4.6710.13gram
Salt2.014.35gram
Pris på oppskriftenKr 9.91Kr 21.50Kroner
Hele oppskriften veier1 736 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skjær lever i grove terninger, ca. 3x3 cm. Kok leverterninger noen minutter i en kjele med vann. Avkjøl og del eventuelt i mindre biter.

Koking av leveren gir en mildere leversmak på patéen eller posteien. Man fjerner altså litt av råsmaken. Man trenger ikke nødvendigvis å koke leveren på forhånd, men patéen kan få en metallisk smak om man ikke gjør dette.
2. Kjør alle ingrediensene til patéen, unntatt fløte og egg i foodprosessor til en jevn røre.
3. Visp egg og fløte lett sammen, og spe det i blandingen til du har en glatt røre.
4. Bløtlegg sopp i kokende vann i 10 minutter. Hell av bløtleggingsvannet og klem ut så mye væske som mulig. Grovhakk soppen.
5. Vend ribbe, bløtlagt sopp og timian inn i røren.
6. Hell røren i en form, eventuelt små porsjonsformer. Stek patéen i vannbad på 170 °C i ca. 1- 1 ½ time, avhengig av størrelsen på formene. Den stekte patéen skal kjennes litt fast når du trykker på den. For å være sikker på at patéen er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76 °C.
7. La patéen bli kald i formen.

Skjær patèen i skiver og server den med bacon og ripsgelè.
Patéen kan pyntes med avkjølt, nesten stivnet aspic. Skal den fryses må den pyntes etter tining.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32697)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Innlagt dato:2016-12-09
Oppdatert dato:2016-12-09
Lesere: 586 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hvitløk og pepperpatè.Hvitløk og pepperpatè.
Denne retten har 156,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hellstrøms Kyllingleverpaté.Hellstrøms Kyllingleverpaté.
Denne retten har 159,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paté med ribbe og tørket sopp.Paté med ribbe og tørket sopp.
Denne retten har 180,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.