Hvitløk og pepperpatè





Hvitløk og pepperpatè oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Å lage sin egen patè før jul er for mange blitt en tradisjon. Med en god grunnoppskrift kan man eksperimentere med smakstilsetninger og komponere sin helt egen spesielle julepatè, limited edition. I denne oppskriften har vi krydret med hvitløk og ulike peppersorter. En nydelig patè som hører med på den store julefrokosten.

Oppskriften inneholder 156 Kalorier, 2 g Karbo, 16 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Melk, Soya, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hvitløk og pepperpatè er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
750grlever av svin eller storfe
350grmedisterdeig
6stkansjosfileter
2feddfinhakket hvitløk
3tssalt
0,5tsgrovmalt svart pepper
2tsrosépepper , spar halvparten til pynt
0,5tshakket syltet grønn pepper
2dlmatfløte
2stkegg
1pakkeaspik (lys buljong-gelé)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Hvitløk og pepperpatè!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier156.02308.36Kcal
Protein16.1031.82gram
Karbohydrat1.953.85gram
Kostfiber0.060.12gram
Fett9.3018.38gram
Mettet fett3.867.63gram
Salt2.214.36gram
Pris på oppskriftenKr 6.38Kr 12.61Kroner
Hele oppskriften veier1 581 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skjær lever i grove terninger, ca. 3x3 cm. Kok leverterninger noen minutter i en kjele med vann. Avkjøl og del eventuelt i mindre biter.

Koking av leveren gir en mildere leversmak på patéen. Man fjerner altså litt av råsmaken. Man trenger ikke nødvendigvis å koke leveren på forhånd, men patéen kan få en metallisk smak om man ikke gjør dette.
2. Kjør alle ingrediensene til patéen, unntatt fløte og egg i foodprosessor til en jevn røre.
3. Visp egg og fløte lett sammen, og spe det i blandingen til du har en glatt røre.
4. Hell røren i en form, eventuelt små porsjonsformer. Stek patéen i vannbad på 170 °C i ca. 1- 1 ½ time, avhengig av størrelsen på formene. Den stekte patéen skal kjennes litt fast når du trykker på den. For å være sikker på at patéen er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76 °C.
5. La patéen bli kald i formen.
6. Lag aspic etter anvisning på pakken. Avkjøl, til den er nesten stivnet. Pynt patéen med aspic og rosèpepper. Skal patéen fryses må den pyntes etter at den har tint

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32698)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Innlagt dato:2016-12-09
Oppdatert dato:2016-12-09
Lesere: 646 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hellstrøms Kyllingleverpaté.Hellstrøms Kyllingleverpaté.
Denne retten har 159,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvitløk og pepperpatè.Hvitløk og pepperpatè.
Denne retten har 156,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paté med ribbe og tørket sopp.Paté med ribbe og tørket sopp.
Denne retten har 180,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.