Fotograf:Dansukker Delikate pavlovatopper med blåbærmousse er en dessert som kan gjøres både vegansk og tradisjonell. Pavlovaen med blåbærsmousse smaker like godt ved begge fremgangsmåter.
Sett ovnen på 100 °C.
Sil av kikertene slik at bare laken blir igjen. Visp laken lett og tilsett deretter sukkeret litt om gangen mens du visper. Etter en stund øker du hastigheten.
Visp til en fast marengsrøre, og vend inn vaniljesukker og maisstivelse. Hell røren i en sprøytepose, og sprøyt ut 8 marengser på en plate med bakepapir.
Stek marengsene i nedre delen av ovnen i ca. 2 timer. Slå av ovnen, men ikke ta ut marengsene.
I mellomtiden lager du blåbærmoussen. Kok opp blåbær og syltesukker i ca. 4 minutter. La blandingen stå i kjøleskap i 1–2 timer til den er helt kald.
Visp fløten, og vend den inn i den kalde blåbærgeleen litt om gangen. Rør til moussen har fått en jevn konsistens. Oppbevares i kjøleskap. Visp opp litt før servering for å få en fyldigere konsistens.
Lag et lite hull i midten av pavlovaen. Sprøyt eller legg opp moussen med skje i midten av hver pavlova. Strø over litt smakstilsatt sukker.
Tips! Hvis du ikke vil ha en vegansk dessert, bruker du 4 eggehviter, 3 dl sukker, 1 ts vaniljesukker og 1 ss maisstivelse til pavlovaen og kremfløte til blåbærmoussen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35154)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert Diett/allergi:
Veganer Innlagt dato:2020-06-18
Oppdatert dato:2020-06-18