Pigghå på bunn av rotfrukter og hønseglace





Pigghå på bunn av rotfrukter og hønseglace inneholder 79 Kalorier, 3 g Karbo, 6 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Pigghå på bunn av rotfrukter og hønseglace har beregnet å ha følgende allergener Fisk, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Pigghå på bunn av rotfrukter og hønseglace er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
650grpigghå, flådd
1stkpersillerot
0,5stksellerihode/knoll
4stkgulrøtter
1stkpurre
1stkrødløk
2dlhønsekraft (evt. 2 dl vann og 1/2 buljong terning)
1dlhvitvin
1bit(er)smørklatt
olje
1dashsalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Pigghå på bunn av rotfrukter og hønseglace!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier79.36407.45Kcal
Protein6.3632.65gram
Karbohydrat2.6213.45gram
Kostfiber1.487.60gram
Fett4.1421.26gram
Mettet fett1.698.68gram
Alkohol0.46 %
Salt0.281.45gram
Pris på oppskriftenKr 5.47Kr 28.08Kroner
Hele oppskriften veier2 054 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Flådd pigghå:
Skjæres i koteletter på ca. 2-3 cm. Lag en lake af olje, salt, pepper og evt. litt krydderurter eller chilli. Pensle kotelettene og la dem trekke i 20 min. Kolettene brunes på en panne i ca. 1-2 min, og bakes ferdig i en varm ovn i ca. 6 min. ved 200 g. Overdekk pigghåen og la den trekke ennå 5 min. innen servering.

Rotfrukter:
Skjær rotfrukterne i ensartede tynne staver og hakk løken. Det hele svitsjes på en panne i litt olje i ca. 5 min. inntil de er "al dente". Må ikke bli for møre. Krydre med salt og evt. litt soyasaus.

Hønseglace:
Ha hønsekraft i en gryte og la den reduseres til det halve. Tilsett hvitvin og la det igjen koke inn til det halve. Smak til med en smørklatt, salt og pepper. La det koke til det får en sirupsaktig konsistens.

Server retten med små poteter med skrell.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 2995)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-01-02
Oppdatert dato:2003-01-02
Lesere: 3091 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.