Pizza med kamskjell og pesto



Pizza med kamskjell og pesto inneholder 175 Kalorier, 19 g Karbo, 7 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Pizza med kamskjell og pesto har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Gluten, Skalldyr, Spor-av-melk, Spor-av-sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Pizza med kamskjell og pesto er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4364 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
6stkkamskjell, til sammen 150 g, delt i to skiver
1ssolivenolje, pluss litt til drypping
0,5stksitron, saften
1ssgrovhakket persille, frisk og flatbladet
2stkvårløk i tynne skiver
1dashsalt
grovkvernet pepper
1stknapolitansk pizzadeig (se egen oppskrift) hevet to ganger
hvetemel til utbaking
1feddhvitløk
1sspesto fra Genova (se egen oppskrift: sauser)




Næringsdeklarasjon for Pizza med kamskjell og pesto!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier175.33717.45Kcal
Protein6.8828.15gram
Karbohydrat19.1978.53gram
Kostfiber1.556.34gram
Fett7.5530.89gram
Mettet fett1.094.46gram
Salt0.732.98gram
Pris på oppskriftenKr 6.43Kr 26.31Kroner
Hele oppskriften veier409 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo43,78 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bland kamskjell, 1 ss olivenolje, sitronsaft, persille og vårløk i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Rør godt sammen. Dekk til og la det stå i 20 minutter.

Forvarm stekeovnen til 225 C.

Kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 23 cm i diameter. La den være ca 1 cm tykk i kanten. Pass på at den ikke blir for tynn i midten. Mel et stekebrett og legg leiven midt på. Vær lett på hånden!

Knus hvitløken gjennom en hvitløkpresse over deigen. Smør den så godt med hvitløk. Bruk baksiden av en skje og bre pestoen jevnt utover pizzabunnen. Ta kamskjellene opp av marinaden med en liten hullsleiv. Fordel dem på deigen. Drypp litt av marinaden over.

Stek pizzaen på nederste rille i ca 15 minutter, til skorpen er sprø og gyllen. Ta pizzaen ut og legg den på en middagstallerken. Gi den noen dråper olivenolje om du vil. Server straks.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6093)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pizza
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-03-19
Oppdatert dato:2002-03-19


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.