Fotograf:Frukt.no Plommechutney passer spesielt godt som tilbehør til vilt, men er også nydelig til steker. Chutneyen kan også brukes som smakstilsetning i sauser.
Del plommene og fjern steinene. Skjær plommene opp i biter.
Knus spisskummenfrø og kajennepepper i en morter.
Fjern frø og hinner fra chilien, og hakk hvitløk og chili fint.
Kok alt sammen uten sukker i 20 minutter.
Tilsett sukker og la chutneyen putre på svak varme uten lokk i ca. 2 timer, til den er blitt tykk og litt seig.
Fyll chutneyen over på varme og rene glass som lukkes med en gang.
Avkjøl glassene og oppbevar dem kjølig.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34230)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Chutney Innlagt dato:2018-08-18
Oppdatert dato:2018-08-18