Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Posjert pangasius og røkelaks servert med fennikel og hollandaise oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Posjert pangasius og røkelaks servert med fennikel og hollandaise



Pangasiusfilet finner du i frysedisken, en smakfull, hvit benfri fiskefilet. Tin den i kjøleskapet i 5-6 timer. Legg den på et fat med kjøkkenpapir som suger til seg fuktighet. Like godt som pangasiusfilet bruk fersk filet av «flate» fisker, be om råd i fiskedisken.

Oppskriften inneholder 110 Kalorier, 1 g Karbo, 9 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Posjert pangasius og røkelaks servert med fennikel og hollandaise er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stk filetpangasius fileter eller filet fra annen "flat" fisk
4skive(r)røkelaks
frisk dill
4dlsvak fiskebuljong (blandet godt ut med vann) tilsatt saft av 1/2 sitron el. Hvitvin
2stkfennikel, ikke for store
hollandaisesaus fra pose

Hollandaisesaus

100grsmør
3stkeggeplommer
0,5dlhvitvin
salt , sitronsaft




Næringsdeklarasjon for Posjert pangasius og røkelaks servert med fennikel og hollandaise!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier109.53466.60Kcal
Protein9.3439.79gram
Karbohydrat0.552.34gram
Kostfiber0.391.66gram
Fett7.4731.82gram
Mettet fett3.8316.32gram
Alkohol0.28 %
Salt0.451.92gram
Pris på oppskriftenKr 4.53Kr 19.30Kroner
Hele oppskriften veier1 704 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Begynn med fennikel. Rens og del den i to. Damp i lettsaltet vann tilsatt litt smør til fennikel er møre, 6-8 min, ta opp og hold varm.
Legg fiskefileten flat på skjærebrettet, legg over 1 skive røkelaks og en kvist dill. Rull sammen, fest ev sammen med en cocktailpinne. Sett tett sammen i en liten kasserolle. Tilsett fiskebuljong og sitron eller hvitvin, varm opp til kokepunktet og la fisken stå og trekke (ikke koke) i ca 6 min under lokk.

Hollandaisesaus:
Varm opp etter anvisning på pakken. Brukes hollandaisesaus i pulver form bruk kraften fra fisken til å spe ut. Hold varm uten å koke. Sausen kan gjøres klar før fisken posjeres. Du kan også selvfølgelig lage sausen selv:

Smelt og avkjøl smøret til 50 oC, smøret skal være så varmt at det brenner litt på huden. Rør eggeplommene sammen i en liten bolle. Sett bollen med eggeplommer over et vannbad og pisk til de holder 50oC.
Visp inn smør dråpevis i eggeplommene til å begynne med, senere i en tynn stråle. (For å få et godt resultat er det viktig at eggeplommer og smør har samme temperatur.) Visp inn vin og smak til med salt og sitronsaft.
Sausen holdes varm i et vannbad.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 28802)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-01-22
Oppdatert dato:2012-01-22
Lesere: 1835 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Avkokt flyndrefilet i kaperssaus.Avkokt flyndrefilet i kaperssaus.
Denne retten har 75,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flyndrefilet med urtesaus.Flyndrefilet med urtesaus.
Denne retten har 70,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og -boller.Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og .
Denne retten har 50,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.