Veldig enkelt og greit. Fin som rask kveldsmat. Man kan og bruke annet fyll, som feks skinke, laks ol, Oppskriften inneholder
135 Kalorier,
8 g Karbo,
5 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Potet-tortilla (Tortilla de patata) er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
11479 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Potet-tortilla (Tortilla de patata)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 135.37 | 557.02 | Kcal |
Protein | 4.54 | 18.68 | gram |
Karbohydrat | 8.45 | 34.77 | gram |
Kostfiber | 1.34 | 5.51 | gram |
Fett | 8.97 | 36.91 | gram |
Mettet fett | 1.66 | 6.83 | gram |
Salt | 0.22 | 0.90 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.69 | Kr 11.07 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 823 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 24,96 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrell potetene og skjær dem i bitte små terninger eller riv dem med den groveste raspen på råkostjernet. Skrell løken og hakk den. Varm oljen i en stekepanne og stek poteter og løk gylne.
Pisk eggene, smak til med salt og pepper og hell dem i pannen over potetene. Skru varmen litt opp. Flytt litt på massen i begynnelsen. Vend tortillaen når den er gyllen og fast under. Stek den på den samme måten på andre siden. Server den rykende varm. Den skal være sprø utenpå, men myk inni.
Spanjolene sier at en tortilla skal være ”stor og rund som en tyrefektingsarena”.
Tortilla kan lages med forskjellig slags fyll: grønnsaker, skinke, ost osv. Retten kan også serveres som dessert. Da drysser man litt sukker på, heller rom over og flamberer (Tortilla al ron).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6476)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Spania
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2013-12-16
Oppdatert dato:2013-12-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift